Dumnezeu m-a creat atât de minunat - joc

trimis de Damaris Hasan – Biserica „Betel” Giarmata-Vii, TM

Descarcă aici: Simțurile-Joc

 

 

 

Materiale necesare:                                                                                                                     

– diverse alimente, fructe sau legume (spre exemplu, făină, sare, zahar, scorțișoara, lămâie, cafea, semințe de dovleac, mărar, diverse fructe și legume, etc.)

– pungi de hârtie sau pungi opace

– eșarfă

Copiii vor fi chemați pe rând în față unde vor fi rugați sa identifice alimentele din pungi folosindu-se pe rând de cele 5 simțuri. Fiecare copil va primi un aliment diferit. În funcție de numărul de alimente pregătite, jocul poate avea mai multe ture. Pentru a avea un joc mai competitiv, copiii pot fi impărțiți in echipe.

Etapele jocului:

  1. Copilul este legat la ochi cu o eșarfă și i se aduce o punga cu un aliment. Copilul incercă sa identifice alimentul prin atingere, miros  sau cu ajutorului gustului. Daca reușește sa identifice alimentul prin oricare dintre cele trei simțuri, primește 3 puncte și se intoarce la locul lui.
  2. Daca nu a reușit sa identifice alimentul în etapa anterioară, copilul este dezlegat la ochi și i se dă șansa de a identifica alimentul prin văz. Daca reușește, primește 2 puncte.
  3. Daca nici prin văz nu a reușit sa identifice alimentul, copilul are posibilitatea de a cere ajutorul coechipierilor si astfel sa identifice alimentul prin auz. Daca membrii echipei știu să îl ajute, copilul primește 1 punct.

Încheierea jocului

La final se adună punctajele obținute de membrii fiecărei echipe, iar echipa cu cele mai multe puncte este numită câștigătoare.

Jocul acesta poate fi pregătit pentru a fi jucat alături de lecțiile care vorbesc despre creație sau dovezi ale existenței lui Dumnezeu (corpul omenesc creat atât de complex).

Categorii

Lasa un comentariu