Gheorghita in vizita - idee pentru disciplina

Gheorghita ok  de Adriana Ardeu, bis. Gloria, Arad

Descrcati textul aici: Gheorghita- idee disciplinaGheorghita alb-negru.

Aceasta este o idee simplă pentru menţinerea disciplinei ( la grupele mici) folosindu-ne de un ajutor vizual.

 

 

Spuneti copiilor următoarea introducere:

97ec15769b87c55c878183ea916c8c54

  ,,Azi a venit la noi in vizită Gheorghiţă, un coleg mai…deosebit.

Din cate ştiu ii plac copiii şi vrea să vă vadă pe toţi ( de aceea îl pun aici pe perete să vă poată vedea mai bine – şi noi pe el), dar lui Gheorghiţă îi plac in special copiii cuminţi care asculţă Cuvântul lui Dumnezeu şi ştiu cum să se poarte la grupă. Vedeţi ce bucuros zâmbeşte? Asta pentru că sunteţi cuminţi; dacă nu ati fi ascultători şi l-aţi necăji pe Domnul Isus sau  pe noi, învăţătorii, zâmbetul  şi ochii I s-ar schimba în tristeţe, sprâncenele s-ar încrunta, iar pe obrajii roşii de entuziasm i-ar curge lacrimi. ( În timp ce spuneti acestea, schimbaţi pozitia gurii, a ochilor, a sprâncenelor şi întoarceţi obrajii rosii pe partea cealaltă.)

 Ia să vedem dacă  putem fi ascultători şi  îl putem ţine pe Gheorghiţă vesel. Dacă până la finalul întâlnirii Gheorghită nu e necăjit, veţi fi răsplătiţi.’’

Instrucţiuni:

Printati modelul de mai jos pe carton, coloraţi părţile feţei, decupati-le şi apoi laminate-le ( pentru mai multă rezistenţă). Obrajii coloratii-I roz pe cealalta  parte desenati lacrimi. Puteti face la fel şi cu nasul, dacă doriţi.

Printaţi faţa direct pe hârtie colorată, portocalie sau roz, pentru a nu trebui să coloraţi cu creionul intregul cerc. Prindeţi faţa pe un fundal  – amporă, coală gumată sau un carton mai gros – şi apoi prindeţi ochii, gura şi sprâncenele cu pioneze. iar nasul si obrajii cu blutac sau plastilina.

Spuneti copiilor ,,sceneta’’ – introducere şi de câte ori vedeţi că nu ascultă şi încalcă regulile grupei schimbati pe rând poziţia ochilor, a sprâncenelor, a gurii şi în final a obrajilor – fără să le mai atrageti atentia verbal. Conţinuaţi să spuneti lecţia sau orice activitate faceţi în timp ce mergeţi şi umblati la faţa lui Gheorghiţă. Veţi vedea, copiii se vor înghionti şi se vor atenţiona ei singur unii pe alţii pentru a nu pierde răsplata.

Stabiliţi dinainte la ce moment anume vor pierde  răsplata.

Asigurati-vă că aveţi o răsplată : bomboane, fursecuri, cate un abtibild,  timp pentru colorat, un joc de mişcare preferat de ei etc.

Gheorghita alb-negru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gheorghita alb-negru.

 

Categorii

Lasa un comentariu