Descarca povestirea  aici:  vasul crapat

                 chinese O femeie bãtrânӑ din China avea douӑ vase mari, pe care le atârna de cele douã capete ale unui bãt, si le cãra pe dupã gât.

Un vas era perfect şi tot timpul aducea întreaga cantitate de apa. Un vas era crãpat si la sfârsitul lungului drum ce ducea de la izvor pȃnӑ acasã, ajungea doar cu jumãtate din cantitatea de apa.

Timp de doi ani, asta se întâmpla zilnic: femeia aducea doar un vas si jumãtate de apã. Dar bietului vas crãpat îi era atât de rusine cu imperfectiunea sa, si se simtea atât de rãu ca nu putea face decât jumãtate din munca pentru care fusese menit!

Dupã 2 ani de asa zisã nereusitã, dupã cum credea el, i-a vorbit într-o zi femeii lângã izvor: ,,Mã simt atât de rusinat, pentru ca aceastã crãpãturã face ca apa sa se scurgã pe tot drumul pânã acasã!”

Bãtrâna a zâmbit si i-a spus:

,,Ai observat ca pe partea ta a drumului sunt flori, insã pe cealaltã nu?”

Asta pentru ca am stiut defectul tãu si am plantat seminte de flori pe partea ta a potecii si ȋn fiecare zi, în timp ce ne întoarcem, tu le uzi. De doi ani culeg aceste flori si decorez masa cu ele. Dacã nu ai fi fost aşa, n-ar mai exista aceste frumuseţi care ȋmprospãteazã casa.”

Fiecare dintre noi avem defectul nostru unic. Însa crãpãturile si defectele ne fac viata împreunã atât de interesantã si ne rãsplãtesc atât de mult !

Trebuie sӑ luӑm fiecare persoanã asa cum este si sã cãutãm ce este bun ȋn ea .  Morala: Crãpãtura vasului nu înseamnã sfârsitul, ci o   posibilitate de a face ceva diferit!

DECI,, dragul meu, nu te mai uita la defectele pe care leai. Dumnezeu le ştie. Pune-le şi pe acestea ȋn mȃna Lui şi lasӑ-tefolosit de El.:

,, Doamne, iatӑ-mӑ! Te rog primeşte-mӑ aşa cum sunt şi …fie mӑ reparӑ, fie…aratӑ-mi florile pe care le-ai plantat pentru ale uda”.

Ȋţi doresc o zi binecuvȃntatӑ şi …nu uita sӑ miroşi florile de pe partea ta a drumului!