trimis de Simona Popan, Bis. Micalaca, Arad

Descarcă aici: Dinauntru in afara- 40 zile de post de gandire negativa

Devoționalul „Dinăuntru în afară” ( G.Dickow) -40 de zile de post de gândire negativă, este un material potrivit de  a fi folosit la grupele de adolescenți sub diferite forme. Ideea principală este aceea că, fiecare gând negativ care poate apărea în perioada adolescenței ca zbatere interioară în căutarea fiecăruia în parte după răspunsurile necesare la diferite întrebări , poate fi inlocuit cu un Cuvânt din Sfânta Scriptură.  Acest Cuvânt poate conduce adolescenții înspre biruința acelor frământări, dar și mai mult decât atât, îi poate conduce înspre Domnul Isus ca Mântuitor personal și Domn Biruitor peste vietile lor.

Forme în care poate fi aplicat:

  1. În fiecare zi, pe grupul de whatsup al grupei , se poate trimite câte o filă din devoțional ; apoi, la următoarea întâlnire alocați un timp în care să se discute despre momentele zilelor din devoțional la grupă.
  2. La fiecare întâlnire, se poate citi împreună, câte o filă de devoțional. Învățătorul poate face o scurta prezentare a ideii principale și poate transforma devoționalul zilei chiar într-un îndemn la rugăciune cu toată grupa .
  3. Se poate folosi ca suport pentru lecții biblice, introducându-i pe adolescenți în prezentare, discuții, exemplificări, prin metode adecvate fiecărei idei a devoționalului. Urmăriți prin aceasta aprofundarea Cuvântului lui Dumnezeu și contracararea fiecărui gând negativ care apare în această perioadă.
Categorii

Lasa un comentariu