Alegerea iti apartine \ batranul intelept - povestire

s-l300

Descarca aici: Batranul intelept

        ” Cartea aceasta a legii sa nu se departeze de gura ta, cugeta asupra ei zi si noapte, cautand sa faci tot ce este scris în ea; caci atunci vei izbandi în toate lucrarile tale, si atunci vei lucra cu întelepciune.” Iosua 1:8

 

Un rege avea în împaratia lui un batran foarte întelept, pe care a început sa-l invidieze. Regelui nu-i placea de batran pentru ca datorita sfaturilor lui întelepte, acesta a ajuns foarte cunoscut si îndragit de toti cei din împaratie.

Pentru ca nu mai putea sa suporte aceasta situatie, regele a hotarat sa-l umileasca. De aceea, a adunat într-o zi pe toti cei din casa regala, si în fata tuturor i-a cerut batranului sa-i raspunda public la o întrebare.

Cand batranul a ajuns în fata multimii, în timp ce-si tinea mainile la spate, regele i-a spus: ” în palmele mele tin un pui de porumbel, spune-mi ter rog: aceasta pasare este vie, sau moarta?

Dupa ce i-a auzit întrebarea, batranul si-a dat repede seama ca i se întinde o cursa si si-a zis în sine însusi:” daca îi voi spune regelui ca pasarea este vie, el îi va suci gatul si mi-o va arata moarta. Daca îi voi spune însa ca este moarta, regele mi-o va arata asa cum este, dovedind ca este vie. Oricare dintre aceste raspunsuri, a cumpanit batranul, se va întoarce împotriva mea. Fiindca regele are ultimul cuvant, el nu va pregeta sa foloseasca aceasta situatie pentru a ma umili!

În timp ce batranul se gandea la alternativele posibile pentru raspuns, regele l-a întrebat înca odata, cu si mai mare insistenta: „spune-mi o data: pasarea este vie, sau moarta?

Fara sa mai întarzie, batranul i-a raspuns cu aceeasi fermitate:” stapane; alegerea îti apartine!” „Tu esti cel ce poti hotarî daca pasarea este vie sau moarta!”

Daca acel rege putea sa hotarasca asupra destinului porumbelului pe care îl tinea în palme, Dumnezeu ne-a iubit asa de mult, încat ne-a lasat libertatea sa decidem asupra vietii noastre.

Privitor la lucrurile de aici cat si pentru cele viitoare, asemenea acelui rege, decizia ne apartine!”

Numai ca pentru a lua decizia cea buna, Dumnezeu ne da învataturile Sale, prin Cuvantul Scripturii. Aceasta carte ne lumineaza mintea si ne calauzeste pasii pentru ca sa putem face o alegere buna. De aceea daca doresti cu adevarat binecuvantarea lui Dumnezeu în lumea de aici si Slava Lui vesnica, alegerea îti apartine

Categorii

Lasa un comentariu