Poem Nuntă Nr.2
11212408_880195048708785_697051274_n     Elena Teoc din Barcelona, Spania, ne trimite urmatoarea sugestie:
        Pregatiti cu copiii participanti la Talant, câteva lucruri ce am învatat din Exod. Unii pot spune ca câteva    versete, iar ceilalti pot spune sub forma de poem, câte un paragraf de aici:  Am învaṭat din Exod
   Copiii se vor bucura sa spuna in fata bisericii ceea ce au invatat iar parintii si biserica ii vor aprecia. Este    ceva nou, va fi primit bine, cu siguranta va inspirasi pe altii sa participe la talant.

Am învaṭat din Exod….

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu îṣi ṭine promisiunile, a promis eliberarea ṣi trebuie sǎ mǎ încred în promisiunile Lui. Uneori poate dura timp îndelungat, pentru Israel au fost  430 de ani în Egipt, dar El ṣi-a împlinit promisiunea.

Am învaṭat din Exod cǎ legile ṭǎrii în care trǎim pot fi împotriva voii lui Dumnezeu, dar cǎ Dumnezeu binecuvinteazǎ pe cei care se tem de El. Pǎrinṭii lui Moise au fost rǎsplǎtiṭi cu eliberatorul ṣi moaṣelor, Dumnezeu le-a fǎcut case.  Eu aleg sǎ mǎ tem de Dumnezeu.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu îmi poartǎ de grijǎ atunci când sunt singur, chiar dacǎ sunt fǎrǎ pǎrinṭi, la fel ca Moise pe Nil, chiar în pericol, Dumnezeu are o soluṭie pentru mine, eu nu mǎ tem.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu alege oameni cu defecte, pentru a face ceva pentru El. Moise era un om cu vorbirea greoaie ṣi totuṣi a ajuns cel mai mare conducǎtor. Nu trebuie sǎ îmi fac complexe cǎ nu sunt perfect (ǎ), pentru a face ceva pentru Dumnezeu. El mǎ cheamǎ sǎ slujesc cu ceea ce pot, apoi El perfecṭioneazǎ lucrarea mea.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu pedepseʂte pe cei care nu ascultǎ de El. Faraon ṣi Egiptul au fost pedepsiṭi, pentru cǎ n- au ascultat de porunca Lui, dar cei care ascultǎ de El sunt protejaṭi. Copiii lui Israel au fost protejaṭi de ultímele urgii care au cǎzut peste Egipt.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu  se poate descoperi personal unui om,  Moise a avut o întâlnire specialǎ cu El. De un singur lucru are nevoie: sǎ fii disponibil sǎ urmezi planul Lui.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu face minuni pentru a se descoperi oamenilor, dar ṣi vrǎjitorii pot face minuni, doar cǎ puterea lor e limitatǎ.  Singurul care are puteri nelimitate este Dumnezeu, chiar ṣi cei care nu-L cunosc, în final Îl recunosc. Vrǎjitorii nu au putut face pǎduchii ṣi au recunoscut cǎ este degetul lui Dumnezeu.

Am învaṭat din Exod cǎ Dumnezeu  aude strigǎtele ṣi plânsul celor care suferǎ, chiar dacǎ rǎspunsul nu ajunge imediat. Israel suferea mult ṣi striga spre Dumnezeu din Egipt, Domnul a auzit ṣi pregǎtea pe Moise în pustie.  Când am probleme, continui sǎ mǎ rog ṣi sǎ cred, Dumnezeu îmi pregǎteṣte soluṭia.

Am învaṭat din Exod cǎ  ascultarea  de Dumnezeu e cea mai bunǎ variantǎ,faraon ṣi egiptenii au pierdut toṭi întâii nǎscuṭi, pentru neascultarea lor.

Am învaṭat din Exod cǎ ziua de odihnǎ  e o zi specialǎ dedicatǎ în exclusivitate pentru  Dumnezeu, cei care o încǎlcau erau condamnaṭi la moarte. Acum nu este o moarte fizicǎ, dar murim spiritual în fiecare zi de sabat ce nu o dedicǎm Domnului.

Am învaṭat din Exod cǎ pot rǎmâne fǎrǎ pâine, apǎ, ca ṣi Israel în pustiu. Dacǎ rǎmân cu Dumnezeu, El are resurse nelimitate. Israel a fost hrǎnit 40 de ani în pustie, trebuie doar sǎ mǎ încred în planul Lui ṣi sǎ nu cârtesc. Dacǎ murmur sau cârtesc îl supǎr pe Dumnezeu, Israel  a fost pedepsit pentru neîncrederea lui, Doamne ajutǎ-mǎ sǎ mǎ încred în Tine, indiferent cât de mari nevoi aṣ avea.

Categorii

Lasa un comentariu