Aplică-l în viața ta

de Adriana Ardeu, bis. Gloria, Arad

Descarcă aici: Aplica-L-in-viata-ta-lectie-obiect

Varianta I: E frig afară ! A observat cineva că din cauza frigului, mâinile noastre devin adesea aspre şi uscate?
        Ia arătaţi-mi mâinile ! Vedeţi că am dreptate? O , uite văd aici pe cineva care are mâinile fine şi moi; care e secretul tău? Cum de mâinile tale  nu sunt uscate ca ale mele? (…)
        Aha, avem aici soluţia! ( Scoateti un tub de alifie ptr mâini şi pune-l pe raft, privindu-l satisfăcut;) Acum nimeni nu va mai trebui sa se plângă de mâini uscate; Vom merge toţi acasă cu mâini fine, nu-i aşa? (Îndepărtaţi-va de alifie ca şi cum urmează să faceţi altceva şi aşteptaţi răspunsul copiilor.)

       O, aveţi dreptate. Alifia nu ne e de nici un folos dacă nu o aplicăm pe piele. Ce folos avem dacă stăm şi ne uităm la ea în loc să o folosim? (Puneţi copiilor care doresc căte un strop de alifie pe palme şi lăsaţi-i să îşi maseze mâinile.)
Dragii mei, ţot aşa e şi cu Cuvântul lui Dumnezeu. Ce folos avem de la El daca doar îl auzim , sau ştim despre el, dar nu îl luăm şi nu îl aplicăm în viaţa noastră?
Tot ceea ce citeşti şi înveţi din el, TU trebuie să şi împlineşti. Doar aşa îi vei putea simţi efectul şi puterea de a lucra în viata ta.

Varianta II
,,Dragii mei, am o veste rea. M-am îmbolnăvit zilele. Strănutam aşa de tare încât mă gândeam ca nu voi putea veni la grupă azi, de teamă să nu vă îmbolnăvesc şi pe voi.
  Dar ştiţi că eu nu sunt genul care să stea aşa.. cu mâinile în sân şi să nu fac nimica. Am căutat să rezolv problema. Cine ştie ce trebuie să facem atunci când ne îmbolnăvim? Unde trebuie să mergem?
 Da, aveţi dreptate. Aşa am făcut şi eu. M-am dus la doctor. Doctorul m-a consultat şi mi-a dat o reţetă. Am fost cu ea la farmacie şi ia priviţi ce am primit de acolo: medicamenteeee !
    Acum am venit liniştită la voi.Staţi sӑ ȋmpachetez frumos medicamentele ȋn pungӑ şi sӑ le pun ȋn dulap. Mi-am rezolvat răceala şi nu trebuie să vă feriţi de mine ☺.
      Haaappciuuuuuu! (prefă-te ca strănuţi).
O, dar ce se întâmplă? Am uitat ceva? (lăsaţi-i pe copii să răspundă)
      Da, aveţi dreptate. Am uitat să iau medicamentele.
Concluzie:
      Aşa cum medicamentele nu au cum să îşi facă efectul dacă le ţinem în
pungă, nici Cuvântul lui Dumnezeu nu poate să ne schimbe dacă dacă nu îl
împlinim.
Implineşte tot ceea ce înveţi din Biblie, aplică în viaţa ta şi vei vedea
cum te va schimba , pas cu pas. Cuvântul lui Dumnezeu e medicamentul
potrivit pentru toate necazurile şi durerile tale

Categorii

Lasa un comentariu