,,Banuti'' recompensa

de Larisa Andras, bis. Betania, Arad

cufar

20170304_104422

Descarca aici:

bani biblie (1) ,

bani prezenta

 

 

 

 

Pace. Slujesc la Grupa Mijlocie unde vin copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 12 ani. Cu toate că am încercat în multe feluri să încurajăm copiii să își aducă Biblia cu ei la Școala Duminicală și să învețe versetul de aur  pe săptămâna următoare, nu am reușit să îi motivăm îndeajuns, astfel că unii copii tratau cu nepăsare acest lucru.

20170226_110026Pentru a depăși această situație, am hotărât ca acei copiii care își duc Biblia la biserică și învață versetul de aur să primescă câte un bănuț care are desenată o biblie pe el. Treptat, am început să dăm copiilor scurte fișe de lucru pe care să le rezolve acasă (bazate pe lecția discutată la studiu) prin care să încurajăm copiii să studieze Biblia și acasă. Această muncă a fost răsplătită tot cu un bănuț „de Biblie”.

Iar pentru prezență, am oferit copiilor câte un bănuț care are inscipționată o imagine cu biserica. Copiii care erau harnici (ne ajutau să împărțim gustarea, sau adunau creioanele, etc) primeau un bănuț ”de biserică” în plus.

Bănuții fiecărui copil pot fi depozitați în plicuri (reprezentând un portofel) sau în cufere, (reprezentând o comoară)

O dată la două luni deschideam „Magazinul”, de unde fiecare copil își „cumpăra” ceea ce dorea în funcție de bănuții pe care i-a adunat. Astfel, am reușit să motivăm și copiii mai nepăsători și leneși să se implice cu mai multă pasiune în lucrare.

Copiii au devenit mai motivaţi si mai serioşi, ceea ce arată că putină motivatie extrinsecă poate să aibă rezultate benefice.

Categorii

Lasa un comentariu