Batista din copac - ,,Dumnezeu este dragoste'' - povestire

davidia-involucrataDe Richard Wumbrand

       Descarcă aici:Batista din copac

Un pastor călătorea în compartimentul aglomerat al unui tren. Un adolescent deranja călătorii intrând și ieșind întruna din compartiment. Pastorul l-a întrebat, „Nu vezi că aici nu este loc de un astfel de dute-vino? De ce nu stai într-un loc ca toți ceilalți?”

Adolescentul i-a răspuns, „Eu sunt “Fiul Rătăcitor” din Biblie. Mi-am acoperit familia de rușine mergând la închisoare pentru furt. Azi am fost eliberat. Din închisoare am scris mamei mele rugând-o să intervină la tatăl meu pentru a mă ierta.

I-am spus că, dacă el mă iartă, să lege o batistă albă în cireșul din fața casei nostre. Trenul nostru trece pe lângă casă. Dacă văd batista- i-am scris-mă voi întoarce și voi încerca să mă revanșez pentru răul făcut.

Dacă nu, nu-mi rămâne altceva de făcut decât să mă alătur din nou bandei. Trenul nostru se va apropia în curând de casă și sunt nervos. Nu am nici măcar curajul să mă uit pe fereastră. Dacă nu este nici o batistă în pom?”

Pastorul i-a spus tânărului să intre și să se așeze în compartiment. Se putea el uita în numele băiatului și apoi îi va spune. După câteva minute, pastorul, care căpătase explicațiile necesare pentru a recunoaște casa, a strigat către tânăr, „Îmi pare rău prietene, nu este nici o batistă albă în pom-dar în schimb este plin de cearceafuri mari albe! Atât de mult te așteaptă tatăl tău.”

Tatăl nostru ceresc ne iubește încă mai mult. Planul Lui de mântuire este foarte simplu. Asta iubesc la învățătura lui Hristos. Până și un copil poate înțelege. “

Deci fiindcă suntem socotiți neprihăniți, prin credință, avem pace cu Dumnezeu, prin Domnul nostru Iisus Hristos” scrie apostolul Pavel (Romani 5:1) O astfel de liniște sufletească este dincolo de înțelegere.

Ea provine din înțelegerea faptului că dragostea lui Dumnezeu continuă fără sfârșit. Slavă Domnului pentru această speranță care nu amăgește.    Trebuie să-L slăvim pe Dumnezeu pentru că nu ne-a abandonat vreodată.

Orice ni se dă bun și orice dar desăvărșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare..” (Iacov 1:17) Dumnezeul acesta numit “Eu sunt” este iubire! Creștinii trebuie să se păstreze în iubirea lui Dumnezeu. (Iuda 1:17)

Sursa: Asociatia Sabina Wumbrand

Categorii

Lasa un comentariu