Descarcă aici: Prezentare Biblia 2

 Biblia la puterea a doua- sigla        Biblia² este un proiect care are ca scop principal citirea zilnică a Bibliei și care se adresează tuturor grupelor de vârstă, fiind împărțit în trei categorii mari: Biblia² pentru adulți, Biblia² pentru adolescenți și Biblia² pentru copii.

Beneficiile proiectului:

* informare zilnică:în fiecare zi liderii postează pe grup pasajul biblic ce trebuie lecturat;

* disciplină:acest proiect ajutăadultul, adolescentul și copilul să devină ordonat cu timpul său astfel încât din cele 24 de ore ale unei zile să poată pune deoparte un timp pentru citirea Bibliei;

* creștere spirituală: lecturarea zilnică a Bibliei va aduce aportul de hrană de care fiecare suflet are așa mare nevoie;

* acumularea de cunoștințe biblice:ajută adultul, adolescentul și copilul să strângă Cuvântul lui Dumnezeuîn inimă pentru a face față mai ușor ispitelor cu care se confruntă zilnic;

* împlinire sufletească:nicio bucurie nu egalează bucuria ce o are un suflet când termină de citit întreaga Biblie.

 1. Biblia² pentru adulți

Obiectiv: citirea Biblieio dată pe an în ordinea cronologică sau de două ori într-un an.

Organizare:

– categorie de vârstă: 18 ani – nelimitat;

– grup pe whatsapp;

– pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire;

– luni-sâmbătă: se lecturează pasajul zilnic, în cazul citirii de două ori într-un an se vor citi câte 10 pagini/zi;

– duminică: zi de meditație și recuperare;

– timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi.

Regulament:

 1. Numai liderii postează pe grup.
 2. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantulrăspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel, se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare.
 3. Dacă trei luni consecutive, participantul nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup.
 4. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22.
 5. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată. Întâlnirea va fi națională sau zonală în funcție de numărul participanților.

 

 1. Biblia² pentru adolescenți

Obiectiv: citirea Bibliei o dată într-un an, având suportul nostru timp de 2 ani.În primul an, adolescentul citește Biblia, începând cu Noul Testament și finalizând cu Vechiul Testament și va completa fișe de lucru care să îl ajute să rețină informații și/sau să aplice Cuvântul în viața personală. În al doilea an, adolescentul citește Biblia în ordinea cronologică. Zilnic va fi motivat să își noteze într-un jurnal cel puțin o idee prin care Dumnezeu i-a vorbit.

Organizare:

– categorie de vârstă: 14 – 18 ani;

– grup pe whatsapp;

– pasajul biblic: liderii postează zilnic pasajul biblic propus spre citire;

– luni-sâmbătă: se lecturează pasajul zilnic;

– duminică: zi de meditație și recuperare;

– timp necesar: aproximativ 30 – 40 minute/zi;

– fișă de lucru: în primul an participantul primește lunar fișele de lucru cu câte un exercițiu zilnic, menit să îi focalizeze atenția asupra pasajului citit (vezi modele de fișe de lucru în Anexa 1).

Regulament:

 1. Numai liderii postează pe grup.
 2. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum ești cu citirea?”, iar participantulrăspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui. Astfel se stabilește dacă este nevoie de zile suplimentare pentru recuperare.
 3. Fișele de lucru se postează lunar, iar săptămânal grila de corectare. Adolescentul se corectează singur. Pentru orice greșeală identificată este recomandat să consulte Biblia și să noteze forma de răspuns corectă. La finalul fiecărei luni, participantul trimite punctajul obținut liderului stabilit pentru zona lui. La fiecare 100 de puncte acumulate, participantul primește un bonus. La 12 bonusuri, adolescentul primește o mică amintire.
 4. Dacă trei luni consecutive, participantul nu răspunde la întrebareși refuză orice formă de comunicare,atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup.
 5. Postările se trimit zilnic în intervalul orar 8 – 22.
 6. Proiectul se finalizează cu o întâlnire, unde toți participanții la proiect primesc o diplomă personalizată.Întâlnirea va fi națională/zonală/locală în funcție de numărul participanților.

 

 1. Biblia² pentru copii (preșcolari și școlari)

Obiectiv: citirea Bibliei o dată în doi ani.

Organizare:

– categorie de vârstă:

 • preșcolari: 3 – 6 ani;
 • școlari: 7 – 14 ani;

– grup pe whatsapp cu învățătorii de Școală Duminicală sau părinții care implementează proiectul în biserică sau familie;

– pasajul biblic: liderii postează lunar pasajele biblice propuse spre citire;

– luni-vineri: se lecturează din Biblie pasajul stabilit;

– sâmbătă și duminică: zile de meditație și recuperare;

– timp necesar: aproximativ 30 minute/zi;

– fișă de lucru: liderii trimit lunar fișele de lucru care conțin câte un exercițiu zilnic, menit să focalizeze atenția copilului asupra pasajului citit (vezi modele de fișe de lucru în Anexa 2 și 3).

Regulament:

 1. Numai liderii postează pe grup.
 2. Lunar se verifică „pulsul grupului”. Cum? Se lansează întrebarea: „Cum sunt cu citirea copiii din grupul tău?”, iar învățătorul/părintelerăspunde în privat liderului stabilit pentru zona lui.
 3. Lunarînvățătorul/părintele primește grila de corectare pentru fișele de lucru. La fiecare 100 de puncteobținute, copilul primește un bonus, iar la 12 bonusuri acumulate, copilul va primi o mică amintire. Proiectul se finalizează cu o întâlnire zonală, în care copiilor li se oferă o diplomă personalizată și o mică atenție.
 4. Dacă trei luni consecutive, învățătorul/părintele nu răspunde la întrebare și refuză orice formă de comunicare, atunci ne rezervăm dreptul, ca următoarea lună să îl excludem din grup.
 5. Postările se trimitîn intervalul orar 8 – 22.

 

Observație:

În varianta descarcabilă a prezentării veți găsi anexat următoarele:

 • Modele de fișe de lucru pentru adolescenți, copii școlari și preșcolari. Consultă-le pentru a-ți forma o imagine de ansamblu asupra ideii de fișă de lucru (vezi Anexa 1, 2 și 3);
 • Pliantele de prezentare pentru fiecare categorie, pe care le puteți folosi în prezentarea proiectului (vezi Anexa 4, 5 și 6).

 

Pentru înscrierea în proiect, vă rugăm să contactați unul dintre lideri sau să ne scrieți pe adresa de e-mail. În urmă veți primi link-ul de înscriere pentru categoria aleasă.

Date de contact:

E-mail: bibliaputerea2@gmail.com

Telefon:

Daniela Meisaros: 0040/788.077.418– coordonator proiect Biblia²

Ionuț Bălan: 0040/755.673.079 – coordonator Biblia² pentru adulți

Mircea Toie: 0040/740.686.670 – coordonator Biblia² pentru adolescenți

Naomi Toie: 0040/740.648.187 – coordonator Biblia² pentru copii

Tiberius Ghiurău:0040/746.761.410 – lider proiect pentru jud. Suceava, Botoșani,

Iași, Vaslui, Neamț, Bacău

Amalia Bălan: 0040/749.659.719– lider

Roswita Bebeșelea: 0040/745.168.858 – lider

Andreea Marițean: 0040/787.676.930 – lider

Ani Ciolte-Costin: 0040/754.553.748– lider

Diana Marițean: 0040/743.371.785– lider

Helga Tothăzan: 0040/743.111.968– lider

Făcând aceste lucruri îţi vei întări chemarea şi alegerea ta de a-L urma pe Domnul, având promisiunea că nu vei aluneca niciodată (2 Petru 1:10). Meditează la aceste lucruri şi aplică-le la viaţa ta cu mai multă seriozitate.

Categorii

Lasa un comentariu