Borcanul pt mama - idee de 8 Martie

Pentru mame

  De Aura Tatar, Barcelona, Spania

Materiale:

–          borcan de vreo 250-300 ml (poate fi mai mic sau mai mare, depinzând de bilețelele dinăuntru)

–          elemente de decorat (inimioare de carton, floricele de carton, etc.)

–          şnur (poate fi o panglică de dantelă, mătase, rafie,  etc.)

–          foarfece

–          bandă dublă adezivă transparentă sau pistol de lipit cu baton de plastic

–          cartonaşe cu versete

–          coli ministeriale de culori

        Fiecare copil ia un borcan (dacă se poate să aibă o formă drăguță) şi îl decorează. Noi am lipit un material cu modele pe capac. Apoi am decupat 2 inimioare din carton colorat cu desene şi le-am lipit pe borcan, fiecare pe partea opusă a celeilalte. Apoi am legat la gura borcanului un şnur pe care am pus un verset şi am făcut o fundiṭă. Pe spatele versetului am scris: ,,(Numele copilului) pentru mama”. Pentru interiorul borcanului, am tăiat fâşii din hârtie colorată, pe care am scris diferite mesaje sau activități pe care copiii le pot face pentru mama lor sau împreună cu ea. De exemplu: Astăzi mătur în bucătărie!/ Hai să învăṭăm un verset din Biblie împreună!/ Mami, te rog învață-mă să fac ceva de mâncare!/ Mami, eşti foarte frumoasă!/ Vreau să îți aduc micul dejun la pat sâmbăta aceasta!/ Nu îṭi cer să îmi cumperi nimic săptămâna aceasta!/ Doresc să citesc din Biblie împreună cu tine astăzi!/ Mami, mulṭumesc pentru că ai răbdare cu mine!/ Săptămâna aceasta vreau să fac curăṭenie în camera mea!/ Mami, te rog să îmi dai un sfat înṭelept azi! Etc.

Mama copilului trebuie să extragă în fiecare zi un bilet, a cărui mesaj trebuie pus în practică, în caz ca e vorba de o activitate, sau poate fi o încurajare.

Şi nu în ultimul rând, vă îndemnăm să vă rugați împreună cu copiii, ca acest dar să fie o experiență frumoasă şi ei să facă totul din dragoste pentru mama lor!!!

Categorii

Lasa un comentariu