Ce avem de învăţat de la furnică ? - lectie

33367600-dos-hormigas-de-dibujos-animados-que-sostiene-la-manzana-roja   De Daniela Elena Codrea, Spania

Descarca lectia aici:Sa invatam de la furnica !-lectie

Descarca AC si verset :Adevar Central, Verset de mem

Descarca fisa aici:Ce avem de invatat de la furnica -plansa

Poster perete: Lucrare folosita in predarea lectiei -Ce avem de invatat de la furnica –

Activitate practica: activitate plastica -Furnica-

INTRODUCERE:  aduceţi nişte furnici într-un borcan şi  studiaţi-le împreună cu copiii.

  10355173-equipo-de-hormigas-construir-puente-con-registro-trabajo-en-equipoAstazi vom vorbi despre furnică! Credeţi voi că furnica, care este o fiinţă atât de mică, este amintită in Biblie?….Haideţi să vedem ce spune Cuvântul lui Dumnezeu despre furnica? Prov. 6:6(citim versetul)

 CUPRINS:Domnul ne îndeamnă să învăţăm de la furnică, să ne uităm cu atenţie la ea şi la căile ei şi astfel să devenim mai întelepţi, iar pentru aceasta trebuie să analizăm puţin furnica şi modul ei de viaţă.

 (descoperim lucrarea cu muşuroiul de furnici)IMG_20160417_112208

 Cum este furnica, mică sau mare?

 Chiar credeţi voi că avem ceva de învăţat de la un animal aşa de mic şi neînsemnat? Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că da!….

 Chiar daca este mică, furnica este foarte harnică şi înteleaptă. Când aţi văzut ultima dată o furnică? Ce făcea ea? Muncea, aşa e -furnica merge şi vine toată ziua! De aceea Cuvântul lui Dumnezeu îî îndeamnă pe cei leneşi să se uite la furnică şi să înveţe de la ea!

 Ia uitaţi-vă aici , în muşuroiul acesta, ce fac furnicile?  Lucrează, adună mâncare, se ajuta una pe alta, şi vedeţi că de multe ori duc o greutate mult mai mare decât corpul lor, dar totuşi ele nu renunţă atunci când le este greu!

 La fel şi tu, dacă eşti copil de Dumnezeu, trebuie să fii harnic, muncitor, Domnului nu-i plac leneşii! Tu trebuie să fii un exemplu pentru toţi copiii din jurul tău, să ajuţi în casă la curăţenie, să duci gunoiul, să mergi să cumperi pâine, dimineaţa să-ţi faci patul….şi toate astea din proprie iniţiativă, nu să aştepţi să te tot trimită mami şi tati!

 Prov.6:7 (citiţi versetul)

  Deci vedem că nici pe furnică nu o trimite nimeni, ea face tot ce face ptr ca este harnică!

  APCM: Daca l-ai primit pe Domnul în inima ta şi dacă Duhul Domnului locuieşte in tine asta trebuie să se vadă, tu trebuie să fii harnic şi în lucrarea Domnului! Când spun părinţii tăi să înveţi un psalm ca să slujeşti cu el Domnului, tu să fii bucuros, şi chiar dacă este greu, să faci cu bucurie lucrul acesta, pentru că îl faci pentru Dumnezeu! Trebuie să fii harnic în lucrarea Domnului spunând despre Domnul şi altor copii, ducând în spate, ca şi aceste furnici Evanghelia! Ştiu că de multe ori ţi-e greu sa spui celorlalti despre Domnul, pentru că mulţi râd de tine, dar aşa cum furnica nu renunţa niciodată la ceea ce duce în spate, aşa nici tu nu trebuie să renunţi să vesteşti Evanghelia lui Cristos niciodată, oricât ti-ar fii de greu!  Chiar daca eşti mic şi neînsemnat, ca şi furnica, tu poţi fii harnic şi ambiţios ca ea, poţi face lucruri minunate pentru Dumnezeu! Învaţă de la furnică să fii harnic în lucrarea Domnului!

 Prov 6:8(ciiim versetul)

Furnicile nu doar că îşi aduna mâncare pentru fiecare zi, ele strâng vara mancare pentru toata iarna.

 Ce mai putem învăţa de la furnică? Să fim prevăzători .Daca ea se gândeşte că va veni iarna şi trebuie să-şi pregăteasca provizii pentru iarna, şi noi trebuie să ne gândim că nu vom fi tineri ptr totdeauna şi când suntem tineri trebuie să strângem resurse şi pentru ca să avem la bătrâneţe! Trebuie sa economisim şi pentru timpuri mai grele!

   Prov.30:25(citim versetul)

 Furnicile nu sunt un popor  tare, puternic, ele sunt mici şi neînsemnate, aşa ca şi noi copiii, dar Biblia ne spune că ele sunt înţelepte şi harnice, deci prin asta putem să ne dăm seama că nu trebuie să fii puternic ca să fii intelept, dar ca înţelepciunea mă poate face puternic!

   Prov.6:9-11(citim versetul)

   Domnului nu-i plac leneşii!

Copiii lui Dumnezeu trebuie să fie harnici şi întelepţi ca şi furnica!

  APCN: Daca încă nu L-ai primit pe Domnul în inima ta şi crezi că nu semeni cu furnica, tu poţi chiar azi să-L primeşti pe Domnul în viaţa ta şi să-i ceri să te faca un copil harnic şi înţelept în toate lucrurile! Tu trebuie să fi harnic atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în lucrarea Domnului!

   INCHEIERE: Trebuie să fim harnici, ambiţioşi şi înţelepţi ca şi furnica şi să facem totul ca şi pentru Dumnezeu!

  Coloseni 3:23(citim versetul)

 Verset - Proverbe 6.6 AC 33367600-dos-hormigas-de-dibujos-animados-que-sostiene-la-manzana-roja 10355173-equipo-de-hormigas-construir-puente-con-registro-trabajo-en-equipo

Categorii

Lasa un comentariu