Ce muzică ascultăm ? - exercițiu muzical pt adolescenți

1200-49219314-boy-listening-music

Sergiu Mortogeanu, bis. Filadelfia, Pâncota, Arad

Descarcă aici: Ce muzica ascultam- exercițiu muzical pt adolescenți
-caută un cântec mai cunoscut în mediul creştin gen:”Amazing grace”(“Mărețul har”) sau “O,Doamne mare când privesc eu lumea”…
-caută aceeaşi melodie, dar genuri diverse de muzică:clasic,simfonic,dance,tehno, jazz,rock,contry, new age, heavy-metal,hip-hop,etc
-caută informaţii despre interpreţii melodiilor găsite, dacă sunt sau nu creştini.
-Prezintă adolescenţilor câte un fragment de 20-30 secunde din fiecare variantă găsită a aceleiaşi melodii.
-trageţi concluziile lăsandu-i pe fiecare în limita timpului disponibil să spună ce gen i-a plăcut, ce a simţit şi la ce s-a gândit în timpul acelei melodii.

Concluziile invatatorului:


1.NU orice gen de muzică este permis unui creştin. Ritmurile alerte, inflexiunile vocii unor artiști nu cultivă pacea si îndreptarea gândurilor spre Dumnezeu şi întreg planul de mântuire, ci mai degrabă spre dorințe trupeşti, de a ţine ritmul, unele chiar spre a ţopăi,iar concentrarea se face asupra instrumentaţiei şi nu a versurilor, ceea ce este de fapt cea mai mare greseală pe care o putem comite.Unele ritmuri instigă chiar la violenţă, revoltă nicidecum la o introspecţie asupra vietii noastre de credinţă.
2.NU oricine cântă melodii cu versuri creştine,este neaparat o persoană născută din nou,care vrea dintr-o inimă curată să laude pe Dumnezeu.Lumea e plină de artişti,mai mult sau mai puţini creştini,cu o viată impovărată de pacate,care au curajul şi chiar tupeul,de a se ridica şi a avea în repertoriu şi versuri creştine. Există tendinţa între adolescenţi de a-şi face idoli din cântăreţi,chiar şi între creştini. De aceea trebuie subliniat acest fapt:pe cât este posibil să privim şi la trăirea vieţii de credinţă şi faptele celor ce vor să laude pe Dumnezeu.Să nu uităm că de multe ori in spatele cortinei,este o adevarată industrie muzicală,din care se fac mulţi bani.
3.În urma ascultării de muzică, trebuie sa vină o schimbare,la fel ca in urma unei predici, deoarece amândouă conţin mesaj biblic explicit pentru a îndrepta lucrurile din viaţa noastră. Dacă muzica pe care o ascultăm nu produce acest lucru, atunci nu este potrivită pentru sufletul nostru.
4.Biserica nu este locul unde timpul de părtăşie se transformă în concert,şi locul din faţa amvonului în scenă,unde să se etaleze vedete locale sau mai de departe.În Vechiul Testament,cand poporul Israel se aduna la o sarbatoare,toţi cântau Domnului, aducându-i laude in mod public.De aceea cred că fiecare adolescent,trebuie încurajat la a-l lăuda pe Domnul, solo, în grupuri,în cor,etc, deoarece unii se vor simţi stigmatizaţi deoarece ei nu au şansa de a lăuda pe Domnul,nefăcând parte din grupul de laudă şi închinare al bisericii locale, grup din care de obicei, fac parte cei cu vocile cele mai bune.

Categorii

Lasa un comentariu