Poem Nuntă Nr.2

de Adriana Ardeu

597067879 9808855-man-hiding-under-a-white-bed-sheet-linen-Stock-Photo

Descarca textul aici: Cearsaful

Personaje:

Un învăţător joacă întreaga scenetă în faţa copiilor;

Al doilea invatator care sa spuna concluzia.

Materiale necesare: un sac umplut cu o perină sau orice alte materiale, niste bilete pe care să fie scris cu litere mari ( pt a putea fi citite de la depărtare) câteva păcate, bandă scoch  ( cu care vor fi lipite biletele pe sac) şi un cearşaf.

Text biblic : Matei 6: 1-6

Un învătător intră în clasă ţinând in mână sau pe spate un sac acoperit cu un cearsaf.

,,Odată, un predicator a spus în biserică că  lucrurile cu ispita stau cam aşa: Satana vine la tine     ( la nivelul gândului) şi iti spune  că e in regulă, poti să păcătuieşti puţin, poţi spune o minciunică şi poţi fură puţin fără sa ai probleme. El te ajută, chiar, şi totul va fi in regulă: te acoperă cu un cearşaf şi faci păcatul acolo, ascuns fără să  te vadă nimeni.

Tu stai pe gânduri, că doar eşti copil al lui Dumnezeu, cum să păcătuieşti?   Dar …dacă ai încerca doar puţin… cine să te vadă sub cearşaf? Minţi doar putin, ca să nu ştie părinţii ce notă ai luat; furi doar câteva bomboane de la fratele tău… că doar nu e corect el să aibă atâtea…. Şi la urma urmei, eşti ascuns sub  cearşaful acela…cine să ştie ce faci? Cine sa te vadă?

Ai tu grijă însă, copile, nu da ascultare ispitei, pentru că satan e un mincinos. Spune el ca te acoperă cu cearşaful, dar….când te aştepţi mai puţin  îl va trage jos şi toate păcatele tale vor rămânea descoperite in faţa celor de care le ascundeai.

Uite, dacă vrei, ia exemplu de la mine, eu fac numai fapte bune, ascult de Dumnezeu şi… ei, doar nu am încredere în satana şi să mă las ispitit să păcătuiesc. Sunt invăţătorul vostru, trebuie să fiu un exemplu bun pentru voi, nu-i aşa? Aici in sac am adunat o groază de fapte bune, dar, no.. nu vi le arat ca să nu par că mă laud!

Deci ascultă sfatul meu şi nu fă fapte rele crezând că le poţi ascunde….’’

(În timp ce spune ultimele cuvinte, învăţătorul vrea să plece dar brusc îi cade pătura care ascunde sacul faptelor sale, sacul cu păcatele scrise cu litere mari .)

Ups!!! Mi-a căzut cearşaful !!! ( Şi se retrage ruşinat).

Acelaş  învătător, sau un altul, se întoarce şi spune concluzia:

,, Oridecăte ori facem o faptă greşită în ascuns, credem ca nu o vede nimeni . Greşit !  În primul rând o vede Dumnezeu, Tatăl tău ceresc. El vede şi ştie tot ce este făcut in ascuns ( Matei 6 : 1-6) . În al doilea rând,  vei ştii tu, conştiinţa ta nu va avea linişte chiar dacă incerci să o adormi.  Vina faptei făcute îţi va lua bucuria.   În al treilea rând, când nu te aştepţi, cearşaful va cădea şi va arăta oamenilor lucrurile ruşinoase  pe care le-ai făcut. Aşa e planul lui satan.

În schimb faptele bune e recomandat  să le ascunzi   şi să nu te lauzi cu ele ( spre deosebire de învăţătorul din scenetă  🙂 , chiar Domnul Isus ne spune aşa tot în Matei 6.  Şi dacă va cădea vreodată vreun cearşaf de peste ele, oamenii se vor minuna şi te vor aprecia. Dar cearşaful acesta va fi tras de Dumnezeu  ca o răsplată, nu ca o ruşine. ‘’( Faptul că şi invătătorul din scenetă a greşit şi i-au fost date pe faţă păcatele  are ca scop să arate că ispita vine la oricine, deci şi oamenii  care stau in fruntea altora trebuie să ducă luptă cu satan şi să se păzească).

Categorii

Lasa un comentariu