Citirea Bibliei în 1-3 ani

edd8f918-e93a-44c0-ade2-a3212bc4ce27  Descarcă aici:Citirea bibliei in 3 ani la biserica

MODEL PLANIFICARE CITIRII BIBLIEI IN 1-3 ANI

 1. Scopul proiectului şi considerente generale
 • Scopul – citirea Bibliei în trei ani într-o formă organizată, la Biserică;
 • Proiectul se adreseaza copiilor de la clasa a –II-a în sus, (DAR POT PARTICIPA ŞI COPII MAI MICI CARE VOR ASCULTA CELE CITITE SI VOR INDEPLINI TOATE CELELALTE CONDITII DIN PROIECT ) şi tinerilor până la 18 ani. Pot participa şi alţi tineri , părinţi si chiar bătrâni.
 • Acţiunea sugerăm să se desfăşoare în ziua de sâmbătă , la biserică ( de exemplu între orele 10:00 -12:00), iar distanţele dintre întâlniri să fie de minim doua saptamani (cu aproximatie). Excepţie fac vacanţele şi sărbătorile în care se fac pauze de comun acord.
 • Durata programului – aproximativ două ore.
 • Un model de planificare a textelor de citit pentru fiecare întâlnire este ataşat mai sus. Vă îndemnăm să îl personalizaţi grupului vostru şi să daţi câte o copie fiecărui membru la prima întâlnire.
 1. Modul de desfăşurare al întâlnirilor (propunere de program)
 2. Cuvânt de bun venit.
 3. Rugăciunea de început.
 4. Se va face un catalog special în care se va nota prezenţa. Nu se accepta absenţe , decât în caz de forţă majoră, (boala, plecare din localitate sau , alte situatii foarte speciale, MAXIM 3 ABSENŢE PE AN ŞI ANUNŢATE PRIN TELEFON la lider. In acest caz participantul la proiect trebuie sa recupereze singur portiunea de Biblie la care a absentat (DOAR PRIN CITIRE, NU SE ACCEPTA ASCULTAREA AUDIO ŞI URMĂRIREA ÎN BIBLIE A TEXTULUI ȘI COPIILOR CARE NU ŞTIU SĂ CITEASCĂ , LE VA CITI UNUL DINTRE PĂRINŢI, SAU UN FRATE /SORA MAI MARE ) şi să declare pe proprie răspundere, înaintea Domnului şi înaintea colegilor, că a citit .
 5. Citirea se va face cu voce tare de câte un membru al grupului, într-o ordine stabilită la începutul fiecărei întâlniri. Tot de la început se poate stabili şi numărul de versete care va fi citit de către fiecare. Se va ţine cont de de numărul participanţilor, vârsta şi citirea fluentă a copiilor. Este totuşi indicat să ajungă să citeasca toţii la fiecare întâlnire.
 6. Citirea Bibliei se poate face în doua sesiuni cu pauză intre ele pentru a servi o gustare sau alte nevoi ale copiilor (sesiunea a I-a).
 7. Pauza
 8. Citirea bibliei – sesiunea a –II-a. Se citeste pana la terminarea materialului planificat de citit pentru aceea intalnire.
 9. Rugaciunea de incheiere.

NOTA : Toti copiii vor avea Biblia la ei şi vor urmări în Biblie în timp ce se citeşte .

La acest program se mai pot adăuga şi alte activităţi .

Se poate încheia programul cu o agapă (pizza sau alta gustare )

 • Premii propuse:

-Va îndemnăm sa premiaţi copiii care au fost consecvenţi şi au reuşit să parcurgă Scriptura în aceşti 1-3 ani şi au devenit disciplinaţi în citirea Bibliei. Merită.

-premiile pot fi toate la fel, dar se poate organiza şi o tombola cu premii diferite, de valori diferite, cu condiţia ca numărul premiilor să coincidă cu numărul participanţilor si de asemenea, să ştie de la început modul de premiere (nu neapărat în ce constă premiul, ci daca e prin tragere la sorţ sau nu) pentru a nu apărea supărări mai târziu.                                                                                                   

Pentru alte informaţii sau lămuriri în privinţa acestei lucrări, vă rugăm contactati pe responsabilul de proiect, Stefana Ianoşic, tel: 0720 015 461

Samuel Cristian Muica , rob al lui Hristos

 

Categorii

3 thoughts on “Citirea Bibliei în 1-3 ani

Lasa un comentariu