Poem Nuntă Nr.2

          Au trecut 13 ani şi concursul biblic «Talantul în negoţ» este încă în picioare, ba chiar mai mult decât atât, s-a extins şi în afara graniţelor ţării. Anul acesta, 2012, prin harul lui Dumnezeu am avut pentru prima dată chiar şi o faza internaţională. De ce oare? Pentru că această lucrare pleacă din inima lui Dumnezeu şi are drept scop faptul de a-i aduce pe copii, tineri, adulţi, părinţi şi bunici, la Biblie, la Cuvântul scris, la Dumnezeu.

  Nu este proiectul lui Sami Muică şi a învăţătorilor de la şcoala duminicală din Reşiţa sau Comunitatea Regională Arad, ci este lucrarea lui Dumnezeu şi va ţine doar cât timp doreşte El, atâta timp cât îşi va urmări scopul amintit mai sus.

          Da, este adevărat faptul că Dumnezeu în harul Său m-a ales pe mine, învăţătorii din Reşiţa şi judeţul Caraş-Severin şi, mai apoi, pe cei din Comunitatea Regională Arad ca să pornească şi să extindă acest proiect. Noi nu am avut şi nici nu ne asumăm vreun merit de cinste în acestă lucrare, fiindcă dorim ca toată slava să-i fie adusă doar Domnului Isus Hristos, căci El o merită.

          Acum, pentru o vreme, suntem împreună lucrători cu Dumnezeu şi am intrat sub povara şi responsabilitatea acestei lucrări. Vă mulţumesc, de asemenea, tuturor învăţătorilor de pretutindeni care aţi intrat sub această povară şi aţi promovat concursul biblic în bisericile unde slujiţi, şi chiar şi în bisericile din vecinătate. În timp ce alţii trândăvesc, voi, care aveţi deja povara slujirii la şcoala duminicală, şi poate şi a altor slujiri, aţi ales să mai trageţi şi la acest jug, dar Domnul vă va răsplăti. Aşa se împlineşte Scripura care spune: „celui ce are i se va da…” , dar într-o zi i se vor da şi răsplătirile tuturor lucrărilor pe care le-a făcut pentru Domnul Isus. Atunci când este greu să ne îmbărbătăm cu această nădejde, şi mare ne va fi bucuria în acea zi, spre uimirea multora.

          Şi uite aşa, cu 13 ani în urmă, concursul biblic «Talantul în negoţ» a pornit la Reşiţa. Am să vă descriu, pe scurt, cum s-au petrecut lucrurile. Ne-am vorbit, învăţătorii de copii din mai multe biserici penticostale de pe raza judeţului Caraş-Severin, ca să organizăm o sărbătoare a copiilor, în preajma zilei de 1 iunie. Ce vom face la această întâlnire a copiilor? A fost una dintre întrebările care aşteptau răspuns. Şi uite aşa, prin harul lui Dumnezeu, ideile au început să curgă prin Duhul Sânt şi am organizat tot programul. În cadrul acestei sărbători a apărut şi un concurs care a avut următoarele secţiuni: cântare solo, cântări în grup, recitare de poezii, de psalmi, predică (băieţii din clasele a VII-a şi a VIII-a), cunoştinţe biblice generale, Noul Testament, Vechiul Testament. Ultimele trei secţiuni erau probe scrise.

          Copiii bucuroşi s-au înscris la proba unde aveau talent, chemare, înclinaţie nativă. De aici mai târziu a apărut denumirea concursului «Talantul în negoţ». Această denumire am pus-o şi cu scopul de a-i motiva pe copii să pună în lucrarea lui Dumnezeu ceea ce pot mai bine la această vârstă: memoria, dar şi celelalte capacităţi.

          S-a format un juriu, care a fost dotat cu cartonaşe care aveau pe ele scrise note cuprinse între 5 şi 10. Am gândit noi atunci să nu dăm mai puţin de nota 5 ca să nu descurajăm copiii. Aceştia au fost foarte bucuroşi şi noi foarte entuziasmaţi încât ne-am hotărât ca anul următor să repetăm acţiunea.

          Al doilea an, lucrurile au decurs şi mai bine. Era normal să fie aşa, fiindcă aveam deja experienţa primului an. Apoi, vestea concursului a început să circule şi în următorul an s-au alăturat concursului un grup de copii şi învăţători din Biserica Penticostală Filadelfia din Timişoara. Acest concurs le-a plăcut şi celor din Timişoara şi astfel încât m-am hotărât să discut cu fraţii din conducerea Comunităţii Regionale Arad. După ce am primit undă verde de la ei am continuat lucrarea şi în prezent Dumnezeu lucrează şi tot mai mulţi pastori dau undă verde şi tot mai multe biserici se implică fiindcă îşi dau seama de importanţa acestei lucrări.

Această ramură a lucrării în cadrul Departamentului Copii este una de bază și are drept motto Psalmul 119:11 „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta”. Începând cu anul şcolar 2011-2012, cu ajutorul lui Dumnezeu, în colaborare cu fratele Andy Olariu din Canada şi în unitate cu echipa din Europa am decis ca Talantul în negot sa aibă 2 variante: varianta clasică cu test scris şi varianta memorarea Scripturii. Concurenţii pot să alegă doar o varintă la care participă. Anul acesta după ce am derulat şi varianta nouă – memorarea Scripturii pot spune că este o mare binecuvântare şi sugerăm chiar şi persoanelor care nu participă la concurs să memoreze anual capitolele indicate.

           Dacă Duhul Sfânt te călăuzeşte să te implici în această lucrare ducând-o în localitatea ta sau în altă parte a lumii contactează-ne. De asemenea dacă primeşti un îndemn din partea Domnului Isus sau din partea vreunui slujitor de-al Lui ca să dăruieşti pentru premiile copiilor sau pentru trofee (cupe) te rugăm să ne contactezi.

Samuel Cristian Muică,

                                                                                    Lider lucrarea cu copiii din Cultul Penticostal

 

    

Categorii

Lasa un comentariu