Corabia lui Noe 1

noah-ark120629

Acesta este un joc  de memorie, care nu necesită materiale. Singura condiţie este ca grupul de copii să nu fie prea mare. Este un joc ce are prindere mai mult n tabere,  dar dacă copiii sunt odihniţi şi învăţătorul îi ştie provoca, pote deveni chiar un preferat al clasei. Se poate iniţia chiar un concurs saptămânal, iar caştigătorul  cu ,, cea mai bună memorie,să primească un premiu.

Desfasurare joc:

Copiii vor fi aşezaţi [n cerc, pe scaune. Dacă nu este posibil, pot ramâne în banci, dar învăţătorul trebuie să le spună clar care e ordinea în care vor urma fiecare.

Primul copil spune:   Noe ia cu el în corabie  doi elefanţi.

Al doilea spune:  Noe ia cu el în corabie doi elefanţi şi doi tigri.

   Al treilea spune:    Noe ia cu el în corabie doi elefanţi, doi tigri, şi  două veveriţe.

Fiecare copil spune animalele pe care le-a auzit înaintea sa, în ordinea corectă,  şi mai adaugă şi el încӑ o perechede animale. Dacă vreun copil greşeşte, iese afară din joc şi continuă ceilalţi. Daţi totuşi câte o şansă celor ce greşesc, şi vedeţi dacă se pot corecta.  Când s-a ajuns la ultimul copil, jocul poate continua, reluând de la primul copil şi ţinând cont de toate animalele spuse în primul tur. Nu se vor repeta animale de acelaşi fel.    

Ĩncercaţi să introduceţi nume de animale mai rare sau necunoscute copiilor, ajutându-I să cunoască  astfel, cât mai multe despre creaţia lui Dumnezeu.

Categorii