Poem Nuntă Nr.2

de Adriana Ardeu        noah-s-ark-18109139   

Acesta e un joc de memorie; copiii vor avea ocazia să îşi exerseze memoria, atenţia şi să înveţe cât mai multe din  minunata creaţie a lui Dumnezeu.

Pregătire

Printaţi de două ori pe hârtie cartonată , apoi laminaţi şi decupaţi animalele de mai jos şi lipiţi-le cu blu-tak pe tablă, aleatoriu, cu desenul în jos. O planşă cu buzunăraşe ar fi chiar mai uşor de folosit decât tabla. Dacă credeţi că sunt transparente, lipiţi hărtie colorată pe spatele lor.

Desfăşurare

Ĩmpărţiţi copiii în echipe şi chemaţi pe rând câte un reprezentant care să întoarcă pe rând două cartonaşe. Dacă cartonaşele sunt identice, copilul le câştigă ptr echipa sa şi are dreptul să mai încerce odată. Daca doriti sa fie unjoc recapitulativ puneti cate o intrebare copiilo. Poate ridica cartonasele doar daca a raspuns corect la intrebare.

Dacă cartonaşele ridicate nu sunt perechi, copilul trebuie să le aşeze exact în locul unde au fost şi să lase locul celeilalte echipe. Următorul copil, dacă a fost atent, are deja avantajul faptului că a văzut locul unde se află cartonaşele puse la loc de copilul dinaintea lui. Tot ce trebuie să facă e să le memoreze locul şi să găsească o pereche de animale.

Câştigă echipa care are cele mai multe cartonaşe.

Jocul se poate juca şi cu un număr mic de copii – maxim 6, iar cartonaşele pot fi puse pe masă.

* imaginile au fost luate de pe internet

animale 1animale 2

animale 3

 

Categorii

Lasa un comentariu