Creioanele încurajării

Untitled

de Adriana Ardeu, bis Gloria, Arad

Descarca aici: Creioanele incurajarii

*Idée inspirata de pe thinkkindness.org

Varianta 1:

Aceasta este o idée  simplă şi drăguţă prin care învăţătorul poate arăta încurajare şi prieţuire copiilor de la grupă. Cere puţin timp pentru realizare, dar merită.

Faceţi pentru fiecare copil/ adolescent de la grupă câte un steguleţ/creion pe care sa scrieţi un acrostih cu numele copilului iar în dreptul fiecărei litere să scrieţi câte o calitate sau trăsătură pozitivă de caracter  pe care care o are acel copil.

Dăruieşte-le copiilor la grupă  spunând şi câte o binecuvântare sau un cuvânt de preţuire ( dă-l fiecăruia în mână, ăprivindu-l în ochi, nu le pune doar pe bancă)  bucurându-te de reacţia fiecăruia. Roagă-te apoi pentru ei cu voce tare rostind binecuvantări pentru fiecare în parte. Nu este om pe lume care să nu se bucure de puţină apreciere, încurajare şi mai ales de câte o binecuvantare.

Varianta 2:

Oferă fiecărui copil câte un creion şi mai pune-le la dispoziţie hârtiuţe dreptunghiulare, lipici solid şi carioci colorate. Spune-le să facă steguleţe din toate acestea ( asemeni celor din imagine) şi fiecare copil să ascrie pe steguleţ ( pe vertical) numele celui de lângă el. Asiguraţi-vă că cei ce stau unul lângă altul se cunosc cât de cât. Verificaţi să nu fie vreun copil rămas fără numele scris.

Acum cereţi-le fiecăruia să scrie în dreptul fiecărei literă câte o calitate sau trăsătură de caracter care descrie copilul respectiv şi apoi să îl dea celui de lângă el alături de o apreciere sau o incurajare verbală. Invită-i apoi la un timp de rugăciune în care fiecare se roagă pentru celălalt.

 

Categorii

Lasa un comentariu