Cum e inima ta?   - Lecţie cu obiecte

UntitledDe Maria Noghi, bis. „Gloria”, Arad

Descarcă aici: Cum e inima ta- lectie cu obiecte

Verset: Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.Ioan 7:38

Materiale necesare: o piatra mai mare, un burete, o sticlă de  1/5 l cu apă;

În momentele care urmează vreau să fiți foarte atenți la mine.Am adus astăzi cu mine un burete, o piatră și o sticlă cu apă. Dacă torn apă peste piatră , ce observați? Apă trece peste piatră și se scurge dar nu ajunge deloc în interiorul pietrei oricâtă apă aș turna.Dar să vedem ce se întâmplă dacă torn apă peste burete? Apa intră în interiorul buretelui, cu cât mai multă apă torn cu atât mai multă apă intră în burete.Dacă iau acum piatra în mână , se vede că a fost atinsă de apă? Nu prea , e puțin udă dar se pare că apa nu a afectat-o prea mult.Dar dacă iau buretele în mână, se vede că a fost atins de apă? Cu siguranță da iar dacă îl și strâng puțin din el va ieși apa pe care a acumulat-o , nu-i așa? Ce diferență între cele două!

Acum te-aș ruga să te gândești la tine și la inima ta? Oare cu ce se aseamănă ea?Cu piatra sau cu buretele?De multe ori vii la grupă și auzi cuvintele minunate ale lui Dumnezeu dar inima ta rămâne la fel întocmai cum a rămas piatra neafectată de faptul că am turnat apă peste ea.Poate nu iei în serios Cuvântul lui Dumnezeu și nu crezi că e pentru tine,atunci să stii că Dumnezeu nu poate lucra la inima ta și nu te poate transforma și umple de prezența Lui așa cum ar dori.Gândește-te la feriseii care îl auzeau în fiecare zi pe Domnul Isus și totuși îl urau, nu credeau cuvintele Lui și își împietreau inima.Dumnezeu ar vrea să facă lucruri minunate în viața ta dacă ai crede și ai primi Cuvântul Său pe care îl auzi în fiecare săptămână aici la grupă.Roagă-te când stai în prezența Lui Dumnezeu, deschide-ți inima și primește Cuvântul și vei vedea cum El te va ajuta să trăiești pentru El la școală,acasă și în cercul tău de prieteni.

Cu singuranță sunteți aici copii care veniți plini de dorință ca Dumnezeu să vă vorbească.Atunci când vii cu inima deschisă la grupă și crezi că Dumnezeu îți vorbește ție prin lecție,cântec ,verset și tot ce se face aici atunci inima ta se aseamănă cu buretele.Tu îți deschizi inima și Dumnezeu toarnă din prezența Sa peste ea. Tu ești asemenea Samaritencei care l-a crezut și ea pe Domnul Isus și a mers de a spus tuturor despre El astfel încât oamenii au venit ei înșiși să Îl audă și mulți au crezut în El doar pentru că o femeie a ales sa îți deschidă inima și să creadă.Fii și tu gata să împărtășești cu cei din jur cuvintele pe care le auzi la grupă.Poate îi vezi deseori pe părinții tăi îngijorați, spunele ce ai învățat că Domnul Isus face și astăzi minuni și ascultă rugăciunile.Poate ai prieteni sau colegi care nu Îl cunosc pe Domnul Isus, fii gata să îi chemi și pe ei la grupă și săptămâna viitoare adu-i cu tine.

Atunci când inima ta e deschisă pentru Dumnezeu, el e gata să facă lucruri mari prin tine!

Cum e inima ta? Deschisă sau împietrită ? Alege astăzi să ți-o deschizi și lasă-L să ți-o umple!

 

Categorii

Lasa un comentariu