Cum te îmbraci de Crăciun? - lecţie obiect

Untitledde Maria Noghi, bis. Gloria, Arad

descarcă aici: Cum te imbraci de Craciun-lectie obiect

Coloseni 3:12 Astfel dar, ca nişte aleşi ai lui Dumnezeu, sfinţi şi prea iubiţi, îmbrăcaţi-vă cu o inimă plină de îndurare, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare.

 

Obiecte necesare: o imagine cu un copil care își cumpără haine noi/ un umeraș cu haine noi;

Cât de mult am așteptat această perioadă a anului!! Dar voi? De ce vă place așa de mult această perioadă?(lasă copiii să răspundă).Sărbătorim Nașterea Domnului Isus, nu-i așa? Cum sărbătoriți voi Nașterea Domnului Isus? (lasă copiii să răspundă) Eu abia așteptam când eram mai mică să îmi cumpăr haine noi.Voi vă bucurați atunci când vă cumpără părinții haine noi de Crăciun?

Dar oare te-ai gândit la inima ta? Oare cum este ea de aceste sărbători? Te gândești doar la cadourile pe care o să le primești? Sau poate îți planifici să mergi cu colindul pentru a câștiga câți mai mulți bani? Dacă mergi cu colindul ai grijă să nu te gândești la bani ci să mergi să vestești oamenilor cu bucurie despre nașterea Mântuitotului la fel ca îngerii care s-au arătat păstorilor.Poate te gândești ce haine o să îți cumperi, ce prăjituri vei mânca? Dar cu inima ta cum rămâne? Să știi că de aceste sărbători Domnul Isus nu se va uita la felul în care ți-ai împodobit casa sau bradul, nici la hainele noi pe care ți le-ai cumpărat, nici chiar la colindele frumoase pe care le vei cânta dacă nu vor fi cântate cu toată inima.Știi la ce se va uita El? La inima ta! Haideți să privim în Scriptură și să vedem ce le spunea Pavel colosenilor în  capitolul 3 cu versetul 12.(citim împreună versetul)

Domnul Isus , de aceste sărbători ar vrea să vadă în inima ta îndurare. Poate vezi că un coleg de la școală e mai sărac, ai putea să vorbești cu părinții tăi și să îi cumperi o bluză nouă sau o pereche de papuci sau poți chiar tu să îi faci un mic cadou de Crăciun. Poate vezi un om pe stradă care cerșește, ai putea să îi arați bunătate și să îi cumperi un corn sau un covrig din banii tăi de buzunar.Dacă ești popular în clasă și înveți foarte bine Domnul Isus ar vrea să vadă în inima ta smerenie, să recunoști că El îți dă înțelepciune și să Îl onorezi în toate pe El.Chiar dacă unii dintre colegii tăi poate sunt nervoși și te provoacă să răspunzi cu mânie, Domnul Isus așteaptă să vadă în tine blândețe și nu în ultimul rând îndelunga răbdare.Atunci când ți se întâmplă o nedreptate nu te răzbuna acționând cu violență și răutate, ai răbdare să lucreze Dumnezeu pentru tine,roagă-te și iartă pe cel ce ți-a greșit și vei vedea că nu vei fi lăsat de rușine.

Atunci când alegi să fii mai atent la inima ta ascultând de Cuvântul lui Dumnezeu să știi ca tu Îl onorezi pe Dumnezeu și El nu te va lăsa neresplătit.Alege să te preocupi mai mult de inima ta anul acesta de Crăciun,îmbracă-te cu ce e mai frumos și așa te vei bucura cu adevărat de aceste sărbători și îi vei face fericiți și pe cei din jurul tău.

Categorii

Lasa un comentariu