Cuvântul lui Dumnezeu e un ciocan- lecție obiect

sledge-hammer-icon-vector-18477019de Gheorghe Nichituț, Italia

Descarcă aici: Ciocanul- lectie cu obiect

 

Verset pivot: Ieremia 23:29

Obiect: un ciocan şi o Biblie;

AC: Cuvântul lui Dumnezeu poate schimba inima.

Lecţia:   Sunt convins că fiecare dintre voi ştiţi ce ţin eu în mână. Haideţi, spuneţi cu toţii în cor:………!

Dar la ce se foloseşte? ………( Răspunsuri diferite.) Să spargem pietrele!!! ( Răspunde învăţătorul).

Ştiţi că în Biblie găsim scris despre ciocan? Vreau să vă citesc un verset pe care, poate mulţi  l-au citit dar nu l-au luat în seamă: ,, Nu este Cuvântul meu ca un foc“, zice Domnul, ,,şi ca un ciocan care sfărâmă stânca?” ( Ieremia 23:29).

Vedem aici că Biblia declară despre ea că se aseamănă cu un ciocan care sfărâmă stânca sau pietrele. Se referă la faptul că, Cuvântul lui Dumnezeu poate ,, sparge” împietrirea unei inimi, o poate ciopli, modela şi şlefui. Înima se împietreşte din pricina păcatului. Neascultarea, egoismul, răutatea etc. – îţi împietresc inima, cu siguranţă.

   ApCN: Dacă inima ta este împietrită de păcate,, să ştii că nu religia în care te-ai născut, nu faptele bune şi nici repetarea unor rugăciuni învăţate ca nişte poezii- nu acestea te vor ajuta.

Ia  Biblia- aceasta este Cuvântul lui Dumnezeu- citeşte-o şi caută să o împlineşti. Ea are putere să spargă piatra din inima ta şi să o modeleze. Citeşte Biblia şi îţi va schimba viaţa!

    ApCM: Dacă ai citit şi împlinit Cuvântul lui Dumnezeu şi ai fost transformat deja, continuă să o citeşti; te va păzi de păcat şi te va şlefui şi modela mai departe să te asemeni tot mai mult cu Domnl nostru Isus Hristos.

Dacă doreşti să discutăm mai multe despre acest subiect, la finalul programului vino şi întreabă-mă. Îţi stau la dispoziţie. Domnul să te binecuvinteze!

 

Categorii

Lasa un comentariu