Dă-mi o inimă curată și un duh nou! – povestire

Descarcă aici: O inima curata si un Duh nou

– Intră.  Pastorul se întoarse spre uşă. Puţin agitată intră o femeie robustă. Imediat a început să turuie:

– Aud că nu vreţi să-mi botezaţi nepoata, e adevărat?

Pastorul a încercat s-o potolească:

– Mai întâi vă rog să luaţi loc. Aşa! Acum vreau să vă explic în linişte cum stau lucrurile. Vedeţi, nepoata dumneavoastră – parcă după moartea părinţilor ei ea locuieşte la dumneavoastră – este redusă mintal. Ea urmează şi cursurile la o şcoală ajutătoare pentru handicapaţi.

Am încercat să-i explic copilului din Biblie, dar nu a putut să reţină nici măcar o cântare, de catehism -nici pomeneală. în acest caz trebuie să înţelegeţi că nu pot să accept pe acest copil înapoiat la botez…

Femeia l-a întrerupt:

– Toate bune şi frumoase, dar acum vreau să vă spun şi eu ceva! Dumnezeu s-a folosit de acest biet copil slab ca de o unealtă, pentru a transforma toată casa noastră.

Cu mirare, pastorul îşi ridică privirea:

– Cum aşa?

– Nu ştiu dacă ştiţi că noi avem o gospodărie. Trebuie să recunosc sincer: la noi în familia bântuia un duh rău, uşuratic. Eram oameni care nu ne păsa de credinţa luam totul cam uşuratic şi in glumă. După ce a murit sora mea am primit-o pe fetiţa ei la noi în casă. Îmi era milă de ea, sărăcuţa. Prea mult loc nu aveam, dar am mai pus un pat în camera mare, în care dorm cele două fete care ajută în gospodărie. Şi apoi s-a petrecut ceva ciudat.

Când în prima seară copilul a mers târziu la culcare împreună cu fetele, şi-a împreunat mâinile şi s-a rugat o singură frază pe care o reţinuse: Doamne, dă-mi o inimă curată şi un duh nou. Ei vă puteţi imagina că cele două fete au început să râdă şi să-şi bată joc de ea. Dar micuţei nu i-a păsat de asta şi a adormit. In dimineaţa următoare ea se

ruga cu aceleaşi cuvinte. Iarăşi cele două fete se distrau copios. Dar când în seara următoare micuţa se ruga din nou şi una din cele două fete începu să râdă, cealaltă spuse serioasă:

– Măi, acest copil are dreptate; asta este ceea ce ne lipseşte şi nouă; o inimă curată. O, Doamne, asta îmi lipseşte şi mie. Mă rog şi eu împreună cu ea! Şi într-adevăr şi fata se ruga:

– Dă-mi, o Doamne, o inimă curată şi dă-mi un duh

nou! Peste trei zile se ruga şi cealaltă pentru un duh

nou. Şi acum ştiţi prea bine şi dumneavoastră domnule

preot că dacă te rogi să-1 primeşti pe Duhul Sfânt,

atunci El vine.

Pentru a scurta povestea: fetele mele au devenit cu

totul altele. Le-am întrebat:

– Ce s-a întâmplat că v-aţi schimbat astfel? Atunci ele mi-au povestit totul, şi au spus:

– Dacă nu se schimbă duhul care bântuie în această casă, atunci vom pleca noi. M-am speriat. Ele aveau dreptate. Atunci am început şi eu să mă rog aşa în ascuns. Şi astăzi, situaţia la noi este cu totul alta.  Am început să ne intâlnim dimineaţa şi să ne rugăm. Soţul

meu participă împreună cu noi la părtăşia de dimineaţă. Unde domina înainte Diavolul, domneşte astăzi Duhul nou al lui Dumnezeu, şi toate acestea s-au petrecut datorită acestui copil care e într-adevăr slab la minte, dar are o inimă curată.

Pastorul a ascultat cu atenţie povestirea:

– Scumpă soră, spuse el profund mişcat, copilul va fi botezat! Amin.

Categorii

Lasa un comentariu