Doamne, Te laud…. ( idee pentru timpul de rugăciune)

IMG_9580-400x300

de Adriana Ardeu

Instrucţiuni : Pe o planşa de carton desenati unul sau două portative mari. Scrieţi în partea de sus ,,Doamne, Te laud pentru că:’’, printaţi notele muzicale de mai jos şi scrieti pe ele attribute ale lui Dumnezeu ;( ex. Atotputernic, Prezent pretutindeni, Creator, Atotştiutor, Salvator, Dragoste, Îndurător etc.)

Folosiţi această idee pentru a îi invăta pe copii sa Îl laude pe Dumnezeu. Psalmul 150:6  spune ca tot ce are suflare să laude pe Domnul. Dumnezeu trebuie lăudat pentru ceea ce este El, indiferent de exeperienţa mea sau a ta cu El. Aât cei mântuiţi cât şi cei nemântuiti trebuie să il laude pe Domnul, cât şi orice făptură , obiect sau fenomen creat de Dumnezeu (Psalmul  148).

Deci rugăciunea de laudă nu e totuna cu cea de multumire deşi pot avea foarte multe in comun. Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru ceea ce e, nu pentru ceea ce ne-a făcut sau ne-a dat.

Citiţi copiilor versete de laudă la adresa lui Dumnezeu iar apoi daţi-le fiecăruia câte o notă muzicală cu  câte un atribut sau o calitate a lui Dumnezeu. Păstrati şi d-vstră una şi spuneti copiilor că Îl veţi  lăuda pe rând pe Dumnezeu, fiecare pentru calitatea scrisă pe nota muzicală. Şi pentru că de cele mai multe ori Îl lăudăm pe Dumnezeu prin cântare, spuneti copiilor ca după rugăciune vor lipi fiecare nota muzicală pe portative formând împreună un cântec.

Începeti rugăciunea dumneavoastră pentru a fi un model pentru copii.

Ex: Doamne, Te laud pentru că eşti ATOTSTIUTOR, Tu ştii problemele prin care trec, Tu ştii tristetile şi bucuriile mele, cunoşti nevoile mele mai bine decât mine, cunoşti şi pregăteşti viitorul meu şi  –prin urmare in Tine mă cred pentru toate şi te laud . Nu doresc pe nimeni altcineva să imi conducă viaţa decât mâna Ta de Dumnezeu, Cel care cunoaşti toate lucrurile.’’

note muzicale

 

Categorii

Lasa un comentariu