Doar tu stii sa ciocani acolo unde trebuie - ilustratie pentru rugaciune

e174ef732f3f442cd771328e8bfa9e14--fairytale-art-red-hood

    Charlie Steinmetz a conceput generatoarele care au alimentat prima linie de asamblare a lui Henry Ford in Dearborn, Michigan. La o vreme după ce a ieșit la pensie,  generatoarele s-au oprit, blocând întreaga producție. Inginerii lui Ford nu au putut descoperi problema, așa că l-au chemat pe Charlie. Steinmetz a umblat la ele vreo câteva ore și apoi le-a dat drumul. Motorul a pornit și totul a revenit la normal. Câteva zile mai târziu, Ford a primit o notă de plată de zece mii de dolari de la Steinmetz. Lui Ford i s-a părut exagerată, așa că i-a scris un bilet: „Charlie, mi se pare de-a dreptul exagerat zece mii de dolari pentru cineva care doar a bocănit puțin printre motoare” Charlie i-a scris o altă notă de plată și i-a trimis-o lui Ford: „ Henry, pentru fâțâit și bocănit printre motoare, zece dolari. Pentru că am știut unde să bocăn 9990 dolari”.  ( Fragment din „Vindecare de o viață banală” , Max Lucado).

          Tu poti fi copilul care stie unde să ciocăneşti, asemeni lui  Charlie, pentru a repara generatoarele, tu stii că dacă ciocăni la uşa inimii lui Dumnezeu El  îţi va deschide conform versetului:….Cereţi, şi vi se va da; căutaţi, şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide”.. (Matei 7:7) Te poţi ruga pentru un coleg din clasa ta, tu poţi să te rogi pentru el, să vină la biserică sau la scoala duminicală chiar dacă l-ai invitat de mai multe ori şi nu a venit. Roagă-te pentru bunica ta care este bolnavă, pentru părinţii tăi care sunt ocupaţi Tu ştii de unde primeşti cel mai bun răspuns: de la DUMNEZEU.

Bate la uşa inimii lui Dumnezeu cu insistenţă, mijloceşte, cere lucruri de care ai cu adevărat nevoie. Biblia spune:”dacă doi dintre voi se învoiesc pe pământ să ceară un lucru oarecare, le va fi dat de Tatăl Meu, care este în ceruri.” Dacă tu te rogi pentru un lucru şi ai impresia că Dumnezeu nu Vine cu nici un răspuns, ia un prieten ca ajutor în rugăciune, spune unui învăţător de la grupă, sau părinţilor şi cu siguranţă, ciocănind impreună la uşa inimii lui Dumnezeu , El vă va da acel lucru…

Aşa cum Charlie a ştiut unde să bocănească şi ciocănească, Și tu știi să ciocăni ca nimeni altul în locul în care ești pus. Nimeni nu știe să bocăne la inima copilului așa cum o faci tu, tu ştii să îndemni să bată la inima lui Dumnezeu prin rugăciune pentru toate nevoile lor, iertare, vindecare, mântuire, biruinţă în ispitele de zi cu zi, nevoi pământeşti, si altele.

Ești unic, chiar dacă ți se pare că ești doar o ființă banală printre miliardele de oameni de pe planetă, tu ştii să te rogi Celui care îţi va da orice ceri dupa voia Sa…

Când te rogi  cu bucurie si cu drag pentru lucruri imposibile omeneşte, împlinești menirea ce ţi-a dat-o Dumnezeu pe acest pământ, dar şi sufletul tău este împlinit. Acolo unde eşti tu, în locul în care ai fost așezat, doar tu știi să bocăni cel mai bine.

Nu uita asta și nu te opri din ciocănit !

 

Categorii

Lasa un comentariu