Drumul spre... (joc recapitulativ)

2cee163ff89fc663aafa5dbea0f5c135

de Ardeu Adriana

Descarca aici: Drumul spre

Acest joc poate fi făcut pentru orice lecţie în care este vorba despre un drum de parcurs, ex: Tâlharul care cobora spre Ierihon, Rut şi soacra sa, Călătoriile lui Pavel, Călătoria Mariei si a lui Iosif spre Betleem etc.

Instructiuni:

Folosiţi  un carton mare pt fundal, tuburi de la rolele şerveţele ( tăiate în două) pentru drum şi nişte bile care să reprezinte călătorii. Lipiti tuburile cu lipici cald sau cu un alt adeziv rezistent, într-o poziţie asemănătoare cu cea din imagine astfel încât bilele să urmeze un treseu descendent căzând (,,curgând’’) dintr-un tub în altul.

Cum se joacă:

Jocul se potriveşte în special pentru preşcolar sau şcolarii mici.

Varianta 1:Chemaţi câte un copil în faţă, daţi-i o bilă şi spuneţi-i că din momentul în care dă drumul bilei pe traseu, el trebuie să răspundă la întrebări. Învăţătorul îi pune repede  o întrebare iar dacă copilul a răspuns inainte ca bila să ajungă jos, ii mai poate pune o intrebare. Dacă bila a ajuns jos iar copilul nu a răspuns corect, nu primeşte nici un punct (sau bomboană J). Fiecare răspuns caorect inseamnă un punct pt copil sau pt echipa sa.

Regulile jocului se pot modifica şi adapta in functie de vărstă şi de temă.

 

Varianta 2:

Chemaţi în faţă doi copii din ecipe diferite. Unul va da drumul bilei pe traseu, timp in care celălalt va încerca să răspundă la întrebări. Dacă nu a greşit la răspunsuri, poate să pună el bila pe traseu pentru un copil din echipa cealaltă.

Categorii

Lasa un comentariu