Dumnezeu face orice lucru frumos la vremea lui- lecţie obiect de Valentine's Day

De Maria Noghi, biserica Gloria, Arad

PRUNE VERZI

           Descarca aici:  ziua indrag Orice lucru frumos la vremea lui (1)   

                                       ziua indrag orice lucru frumos -IMAGINI (1)            

Lecție obiect – 14 februarie, Ziua îndrăgostiților

Materiale: două imagini reprezentând prune necoapte/prune coapte (sau se pot aduce în fața copiilor câteva fructe necoapte și câteva fructe coapte, ca la sfârșitul lecției aceștia să le                                               poată gusta.)

PRUNE COAPTE Versete cheie:  CÂNTAREA CÂNTĂRILOR 2:7b, 1 IOAN 4:19, ECLESIASTUL 3:11

Introducere: O să vă arat două imagini. Care dintre aceste imagini reprezintă fructele pe care ați dori să le mâncați? Cea cu prunele coapte, nu-i așa? Ai mâncat vreodată fructe necoapte? Cum ți s-au părut? De ce mănâncă deseori copiii fructe verzi/necoapte? Deoarece nu au răbdare să le lase să se coacă. Când eram și eu mai mică aveam în fața casei mai mulți pruni și, de multe ori, împreună cu copiii vecinilor mâncam prune verzi deoarece nu aveam răbdare să le lăsam să se coacă. Dar știți ce mi se întâmpla de fiecare dată când le mâncam? Aveam un gust neplăcut în gură și mă durea burta, și pe deasupra când venea vremea să se coacă nu mai aveam ce mânca și îmi părea rău ca am fost atât de neînțeleaptă că le-am mâncat verzi.

În Eclesiastul 3:11 împăratul Solomon spune că Dumnezeu face orice lucru frumos la vremea lui, dar pentru că nu ai răbdare s-ar putea să strici ceea ce a pregătit Dumnezeu frumos pentru tine. Un alt cuvânt lăsat pentru noi de împăratul Solomon care este scris în Cartea Cântărilor spune așa: Nu stârniți, nu treziți dragostea până nu vine ea!

Mulți dintre voi auziți la școală, pe stradă și chiar în cercul vostru de prieteni cât este de interesant să ai o iubită/iubit. Sunt copii care vin de la grădiniță și le spun părinților că ei au o iubită/iubit. Să fie aceasta dragostea adevărată? Cu siguranță nu! Dumnezeu este dragoste și El vrea să iubim ca El! El știe cel mai bine ce înseamnă cu adevărat dragostea, de aceea haideți să învățăm de la El!

În 1 Ioan 4:19 Biblia ne spune: Noi Îl iubim pentru că El ne-a iubit întâi. Chiar pe când eram noi încă păcătoși! Dar Domnul Isus nu doar că ne-a iubit ci El Și-a demonstrat dragostea când a renunțat la slava din cer, când S-a întrupat și S-a sacrificat pentru noi. Poate ești un tânăr sau o tânără, sau chiar un copil, care ai nevoie de dragoste Poate simți că nu ai valoare și că nimeni nu te iubește de aceea ai vrea să ai și tu o iubită/un iubit, ca să te simți valoros. Poate te uiți în jur și vezi că cei mai mulți colegi ai tăi  au o iubită/un iubit și te gândești că ar fi normal să ți se întâmple și ție asta.

Însă să știi ca acest lucru nu e normal! Acum cât încă ești un adolescent/un tânăr nu e momentul potrivit pentru o relație de acest gen. Câtă vreme ești un copil/un adolescent /un tânăr este nevoie să fii preocupat de alte lucruri care îți vor face viața mai frunoasă. Aceste lucruri te vor ajuta să crești, să te dezvolți într-un mod armonios atât mintal cât și emoțional, pentru a fi pregătit atunci când va veni vremea de o relație curată, de care te vei bucura toată viața. Atunci când intri în relații cu fete, respectiv băieți, când nu e momentul potrivit, inima ta va avea de suferit. Întotdeauna! Cu fiecare relație de acest gen inima ta va suferi tot mai multe răni. Ca și copil nu ai cum să dezvolți o relație serioasă cu o persoană de sex opus. Tu încă locuiești acasă cu părinții tăi și ești dependent de ei. Diavolul este cel care vrea ca să intri în astfel de relații, în care te vei murdări atât la nivel de minte cât și la nivel de trup. O inimă care suferă datorită relațiilor nepotrivite, devine depresivă iar unii tineri chiar se sinucid. Dumnezeu vrea să te ferească de o astfel de viață trăită mereu în depresii și emoții ciudate. Dacă ești adolescent/tânăr bucură-te de ceea ce ți-a dat Dumnezeu, caută-L pe El și păstrează-ți inima curată.

Dacă simți că ți-ai dori să ai și tu pe cineva, dar înțelegi că nu e momentul, vino sincer înaintea lui Dumnezeu și roagă-te să te ajute să fii liniștit și să îți dai seama care sunt lucrurile la care trebuie să te concentrezi în această perioadă a vieții. Caută să înveți cât mai bine la școală, caută să înveți să cânți la un instrument, implică-te în lucrări misionare și folosește-ți energia pentru a face lucruri care îți vor aduce bucurie și nu suferință.

Dar dacă deja ai intrat în relații nepotrivite și poate inima ta e rănită, vino așa cum ești, la Domnul Isus. El te iubește dinainte de a fi fost tu și vrea să fii al Lui. La cruce, când a murit, Domnul Isus a murit și pentru tine. Cere-ți iertare pentru lucrurile greșite din viața ta și caută în El dragostea și împlinirea. Ia hotărârea ca de acum înainte să te păstrezi curat pentru Dumnezeu. El te va ajuta să faci schimbările de care ai nevoie în viața ta și îți va da puterea de a renunța la prieteniile greșite! În curând se va sărbători Ziua îndrăgostiților… Alege să fii diferit! Alege să spui: Ziua îndrăgostiților nu e pentru mine! Binecuvântarea o voi primi de la Dumnezeu atunci când va fi timpul potrivit! Învață să ai răbdare și crede că Dumnezeu face orice lucru frumos la vremea lui!

Categorii

Lasa un comentariu