Fiecare faptă îşi are răsplata ei - povestire

autor necunoscut

Untitled

Descarca aici: Nici o fapta nu va ramane nerasplatita

Mihaela şi Ligia erau surori gemene şi ţineau mult una la cealaltă. Totuşi uneori se auzea prin casă:

-De ce nu poate să facă ea asta?

Sau altădată:

-Dacă ea poate, eu de ce nu pot?

Adesea între cele două fete apărea competiţia şi invidia. Se pare că cel mai adesea cea care renunţa era Lgia. De exemplu, într-o zi, mama rugă fetele să rămână cu frăţiorul cel mic până ea face cumpărăturile.

-Nu, eu trebuie să merg la Simona să pregătim o cântare pentru biserică şi apoi ieşim cu rolele, sări Mihaela şi  fugi pe uşa afară.

-Bine, dar nu îţi aminteşti că ultima dată când mama a fost plecată eu am fost cea care a stat cu frăţiorul, încercă să mai îi spună Ligia, dar nu mai avu cui.  Dar, mamă, am cadoul cumpărat să merg la ziua Alinei. I-am spus deja că merg.

-Mama văzu nedereptatea, dar pentru ca era foarte grăbită şi pentru că Mihaela deja plecase, îi spuse Ligiei:

-Draga mea, te rog fii tu cea care ascultă şi de data aceasta. Vei da mâine cadoul Alinei şi îi vei spune de ce nu ai putut să mergi.

-Bine, mamă – spuse Ligia, tristă dar totuşi mulţumită că îşi poate ajuta mama.

Îndată ce mama ieşi, sună telefonul. Era o profesoară de la şcoală care organizase o tabără. Unul dintre copiii care s-au înscris pentru tabără s-a retras, dar locul a rămas plătit, aşa că s-a găndit că poate ar vrea una dintre cele două surori să meargă in tabără pe locul liber. Pentru că pe Ligia a găsit-o acasă, a chemat-o pe ea. Când mama s-a întors acasă, a fost de accord cu plecarea Ligiei.

-Ce rău impare că nu am fost eu acasă – spuse Mihaela.

– Vezi, totul se datorează faptului că Ligia a ales să asculte. La început părea în dezavantaj, dar s-a dovedit că a primit ceva mai bun. Asta îmi aminteşte de Avraam şi Lot. Când Lot a ales câmpiile bogate , Avraam a luat ce a rămas, dar s-a doedit că el a fost cel binecuvântat, pentru că a stat în ascultare faţă de Dumnezeu.

Fiecare faptă îşi are răsplata ei, nu uitaţi asta. Dumnezeu va răsplăti ascultarea.

Categorii

Lasa un comentariu