Ghiceşte imaginea - Joc recapitulativ

11954296561720451192post-it_sebastien_duperr_01.svg.hi

descarca jocul:Ghiceste imaginea-Joc recapitulativ

Materiale necesare:  O imagine A4, sau daca se poate A3 din setul  de lectii   pe care l-ai terminat;bileţele de tip ,,post it”; creion;                          

Cum se joacă?

          Varianta 1 ( pentru pre-adolescenţi şi adolescenţi ):

                    Lipeşte pe o tablă imaginea care doreşti să fie ghicită de copii, acopera-o cu  bileţele ,,post it” aşezate în rânduri, pe care le numerotezi în prealabil.  Ar trebui să fie un număr par. Numerele vor fi duble, de ex daca ai 24 de bileţele, vei avea 2 x 12 numere. Dacă imaginea e mică ar fi bine ca şi bileţelele să fie mici ( sau taie bileţelele obişnuite în două), pentru ca jocul să nu se termine prea repede.

       Împarte copiii în 2 echipe şi pune-le întrebări din lecţiile din urmă.  Alege câte un copil din fiecare echipă, care a ridicat mâna şi a răspuns corect. (Se poate juca şi individual, fără echipe) Jocul va decurge în stilul jocurilor de tip ,,Memory”. Copilul ales va alege două bileţele. Dacă acestea sunt pereche (vor avea pe dos numere identice), învăţătorul le va lua jos. Iar copilul are 5 secunde să ghicească imaginea ascunsă. Dacă nu ghiceşte, următorul copil are mai multe şanse, având avantajul celor două bileţele luate jos. Câştigătorul primeşte un premiu. E bine să aveţi încă o imagine de rezervă, pentru cazul în care copiii vor ghici prea repede prima imagine.

        Varianta 2 (pentru grupele mici):

              Lipeşte pe o tablă imaginea care doreşti să fie ghicită de copii, acoper-o cu  bileţele ,,post it” aşezate în rânduri, pe care le numerotezi. Ar trebui să fie un număr par. Dacă imaginea e mică ar fi bine ca şi biletelele să fie mici ( sau taie biletelele obişnuite în doua), pentru ca jocul să nu se termine prea repede. Împarte copiii în 2 echipe şi pune-le întrebări din lecţiile din urmă.  Alege câte un copil din fiecare echipă, care a ridicat mâna şi a răspuns corect. Aceştia vor alege fiecare câte un număr . Învăţătorul le va da jos iar cei doi copii au câte o şansă să ghicească imaginea (doar o şansă); dacă nu ghicesc, merg la loc şi urmează alţi doi copii. Bileţelele luate jos vor rămâne luate, pentru a uşura situaţia celor ce urmează.  Primul copil care ghiceşte, primeşte o atenţie, sau are onoarea să împartă gustarea din acea zi – începând cu echipa sa.

joc postat de Adriana Ardeu

Categorii

Lasa un comentariu