trimis de Estera Mariș, Azuqueca, Spania

Adaptare dupa o povestire din cartea “Cheițe pentru copii”

Personaje: Povestitorul, Mircea, Maria, Mama si Andrei

Mircea-  Mamă, m-am gândit astăzi la școala la colegul meu de clasă, știi tu, la Andrei. El nu are nici un prieten și duminică am auzit la biserică, faptul că Domnul Isus a mâncat cu vameșii și cu păcătoșii. Spunea că ei au nevoie de El. Cred că și Andrei are nevoie de cineva, și mă gândeam să mă împrietenesc cu el, și să îl invit la noi acasa. Aș putea?

Mama-  Mi se pare o idee bună.

Maria-  (sora lui Mircea) Ce? E atât de rău și tot timpul e murdar și miroase groaznic. Nu înțeleg, mama lui nu îl spală niciodată? Daca prietenele mele vor afla ca Andrei vine la noi acasă, o să mor de rușine. Ce o să creadă despre noi? O să imi pierd toate prietenele.

Mama-  Maria, Domnul Isus dorește să-i iubim pe toți oamenii. El a arătat dragoste și cerșetorilor și hoților, iar noi trebuie să  urmăm exemplul Lui.

Maria-  N-ai decât să-i fi prieten la școală daca vrei, dar nu-l  chema la noi acasă.

Mama-  Cred că Mircea are dreptate. Domnul Isus ar fi prieten cu Andrei, și El ar vrea ca tu și Mircea să faceți la fel.

Povestitorul-  Ziua următoare, spre casă, Mircea l-a chemat pe Andrei să vina pe la el. La început Andrei nu a putut crede că într-adevăr cineva îl invită acasă la el.

Andrei-  Nu vreau sa îți fac probleme cu ceilalți; eu am fost întotdeauna fără prieteni. O să mă descurc și mai departe tot așa. Sunt dur și bădăran, pentru că știu că nimănui nu-i place de mine, așa că le dau motiv să nu le placă. Ești primul care se poartă frumos cu mine.

Mircea-  Nu-ți fă probleme din cauza celorlalți. Haide dupămasă la noi. Am primit un joc nou, e foarte interesant.

Andrei-  Chiar vrei sa vin?

Mircea-  Binențeles, dacă te-am chemat, vreau sa vii.

Andrei-  Uau, super. Îmi fac temele și vin.

Maria-  Ce păcat. A fost întotdeauna singur și fără prieteni, de aceea era el așa. Îmi pare bine că am asistat la discuția voastră. Nu l-am înțeles niciodată pe băiatul asta și nu m-am gândit că cineva nebăgat în seama, poate să devină dur. Cred ca Domnul Isus și-a făcut întotdeauna timp pentru oameni să-i asculte, să-i înțeleagă. Așa trebuie să facem și noi.

Povestitorul-  Dar tu? Ai vreun coleg care nu are nici un prieten? Nu vrei să-i zămbești, să-i dai puțin din timpul tău? Să încerci tu să-i fii prieten? Asta vrea Isus de la tine. Așa ne iubește El pe noi.

Categorii

Lasa un comentariu