Idee de rugăciune – pentru adolescenți

de Corina Moloci, bis. Betania, Arad

     Descarcă aici: idee de rugaciune -adolescenti

       La începutul întâlnirii puneți copiii să se numere pe rând, și fiecare să își rețină numărul pe care l-a spus. Faceți bilețele cu numerele și introduceți-le într-o cutie.

          Oferiți copiilor 5 minute în care fiecare dintre ei își vor deschide Biblia și vor citi în gând un verset sau un pasaj scurt. Fiecare va face acest lucru în mod personal, fără să aibă versetul pregătit dinainte. După ce vor citi în gând, le spuneți copiilor să se gândească ce înțeleg ei din acel verset și ce învățătură pot extrage de acolo.

           După cele 5 minute, extrageți un număr din cutie. Copilul a cărui număr a fost extras vine în fața clasei, va citi versetul găsit de el și va spune ce a înțeles din pasajul respectiv. Acesta va reprezenta motivul de rugăciune al grupei pentru rugăciunea de început.

         Această activitate îi ajută pe copii să nu citească Biblia doar formal și fugitiv, ci să stea să înțeleagă ce citesc iar apoi să găsească o aplicaţie pentru acea învățătură.

            Pentru învățător acesta este un mod eficient de a descoperi copiii care au o chemare, o lumină specială din Cuvânt. Acești copiii vor fi ulterior ajutați și încurajați, pentru a fi de folos în lucrarea Domnului.