Ieslea-lucru manual

20191215_002258  trimi s de Roxana Barac, Barcelona

Descarcă aici: Lucru manual Ieslea

Materiale necesare:

-material de pâslă : alb, roșu, gri, galben și roz, un borcan(lat), steluțe de sclipici (foam), 3 biluțe de polistiren ( 1 mai mică), tempera- culoarea pielii, fân, un cartonaș lung, o lumânare cu baterie, carioci, foarfecă, lipici (pistol de silicon);

 

20191214_233735Pentru acest lucru manual nu am folosit șabloane, am tăiat “după ochi” 2 forme pentru haine, 2 pătrate galbene și unul alb, și o inimioară.

Am vopsit biluțele de polistiren (dacă găsiți bile de lemn e mai bine, nu necesită să fie vopsite, și arată mai de calitate).

Am rulat și am lipit in lungime materialul gri și cel roz (care vor fi hainele lui Iosif și a Mariei), le-am lipit un mic guler alb, apoi am lipit și capul. Am lipit materialul galben peste cap, atașându-l totodată de haină – vă recomand pistolul de silicon pentru a lipi, deoarece cu lipici simplu ar fi mai greu de lucrat.

Copiii de la grupă au desenat cu carioci ochii, nasul și gura oamenilor, iar la bebeluș au desenat doar ochii și nasul.

În borcan se pune fânul, lumânarea, pruncul și cei 2 oameni. Copiii au scris „S-a născut Isus!” pe un cartonaș, pe care l-au lipit de borcan împreună cu cele 3 steluțe.

Multă pace!

Categorii

Lasa un comentariu