În groapa cu lei- Joc recapitulativ

daniels-in-the-lions-den-2-b1556Instrucţiuni:

·        Copiază pagina cu lei pe hârtie cartonată, astfel încât să ai cel puţin 18 lei.

·        Colorează-i, decupează-i şi lipeşte pe spatele fiecăruia câte un îngeraş, mai putin pe 3 din ei. Laminează-i apoi, pentru durabilitate.

·        Pune leii pe tablă (folosind blutac) la vederea copiilor.

Introducerea jocului: ,, Groapa cu lei a fost pentru Daniel un adevărat test al credintei. Dar l-a trecut cu bine. De ce? Pentrucă a chemat pe Domnul in ajutor şi s-a încrezut în El.  Domnul i-a onorat credinţa şi a trimis îngerul Său să închidă gura leilor.   Şi tu vei trece în viaţă prin încercări şi teste ale credinţei. Probabil că nu vei avea de a face tocmai cu lei, dar orice s-ar întămpla, să ajutorul Domnului şi El îşi va trimite îngerul Său în ajutor. Să nu te îndoieşti de aceasta.”

Desfăşurarea Jocului:

    Împărtiti copiii în două echipe , sau dacă sunt mai putini, sau sunt de vârstă preşcolară, jucati pe punctaj individual.   Puneţi  pe rând câte o întrebare fiecărei echipe şi chemaţi în faţă ca reprezentant al echipei  un copil care a răspuns corect. Copilul ia de pe tablă un leu. Dacă leul are pe spate un îngeraş înseamnă că este în siguranţă, şi mai poate lua în continuare alţi lei până hotărăşte ca e de-ajuns. Fiecare leu valorează un punct. 

    Dacă nimereşte un leu fără ingeraş este în pericol şi trebuie să spună repede (în 10 secunde) versetul din ziua aceea, sau un alt verset prin care se cere ajutorul lui Dumnezeu.  Din momentul în care a luat cartonasul cu leul fără îngeraş, învăţătorul începe numărătoarea celor 10 secunde pe degete – nu cu glas tare pentru a nu îl încurca pe copil. Dacă copilul nu a reuşit să spună versetul, pierde toate punctele adunate de el.

    După ce fiecare  copil  a iesit la tablă, leii vor fi puşi inapoi pe tablă şi amestecati.

    Câştigă echipa care a adunat cele mai multe puncte, sau… a trecut în siguranţă prin cât mai multe încercări.

postat de Adriana Ardeu

Lasa un comentariu