În Tine mă bucur / trupul Tău, Doamne, jertfit a fost

  Untitled  de Florina C., bis Pe Stâncă, Șoimoș, Arad

Descarcă aici:Intrebari si raspunsuri pt cei ce pornesc la drum- sfat pt invatatori

 

Cine iubeşte mult? Celui căruia i s-a iertat mult. Suntem cu toţii recunoscători pentru dragostea lui Dumnezeu, pentru răbdarea Lui, pentru răsplătirile Lui şi e normal să dorim să spunem tuturor despre aceasta.Am ales să slujim copiilor în special şi e bine să ne împărtăşim idei, modalităţi de slujire, inspirând, motivând,îndrumând paşii celor care pentru prima dată au pornit în această lucrare.

Cui duc Cuvântul lui Dumnezeu?

Copilului: care provine din familii creştine, din familii atee sau politeiste, orfan, cu părinţi divorţaţi, cu părinţi plecaţi, sărac, bolnav fizic, bolnav psihic, străin, instituţionalizat în case de reeducare, etc.

De ce au nevoie aceşti copii?

De Dumnezeu – Îl facem  de cunoscut prin Cuvântul Său.De afecţiune, mângăiere, de Duhul Sfânt  cu roada Sa. Îndrumare spre experimentarea Botezului cu Duh Sfânt.De rezolvarea nevoilor materiale, prezentându-le copiii lui Dumnezeu care ştiu să poarte poverile.

Unde pot prezenta copiilor Cuvântul Domnului?

La şcoala duminicală, în cluburi de cartier, tabere (de zi, weekend sau pe o perioadă mai îndelungată), în cadrul familiilor -făcându-le vizite cu ocazii diverse-, în spitale, în casele de corecţie, în centrele familiale, în locurile de joacă, etc. Oriunde se găseşte un copil găseşte modul de a-i vorbi despre Dumnezeu, despre Planul de salvare a Echipei Cereşti.

Cum pot prezenta drept Cuvântul Domnului?

  • verbal -citim împreună Cuvântul, explicăm şi încercăm să găsim modalităţi de a-L pune în practică în viaţa noastră.
  • în scris -putem să dăm pasaje scrise din Scriptură, versete sub forme diverse, de la semne de carte la tablouri.

Dăruiţi cuvântul scris, pentru că şi familiile acestor copii au nevoie de veştile bune ale Cerului!

  • prin fapte -copiii urmăresc să vadă dacă acţionăm conform vorbelor, de aceea e necesar să cunoaştem nevoile, problemele prin care trec. Ştiu că suntem limitaţi ca resurse omeneşti, dar Dumnezeul nostru are soluţii şi poate încă creea soluţii.

Când Dumnezeu îţi acordă încrederea Sa, nu te gândi cu ce sau cum vei face, gândeşte-te că El va face lucrarea folosindu-se de gura ta, de timpul tău, de sensibilitatea sau simţul tău de organizare şi îţi va pune lângă tine oameni ai Lui care vor suplini toate minusurile tale.

Viaţa de slujire e o viaţă plină de uimire. Te uimeşti de ceea ce face Domnul prin copiii Lui; te uimeşti de modul Lui de a rezolva crizele materiale, spirituale; te uimeşti cum deschide uşi, înlătură obstacole, dar cel mai mult te uimeşte modul Lui de transformare a copiilor lumeşti în copii Dumnezeieşti.

Fii binecuvântare pentru că ai experimentat binecuvântarea Tatălui din plin!

 

Categorii

Lasa un comentariu