woman at the well de Ana Gudea, biserica Emanuel, Deva

Descarcă aici: Lectie Isus este sursa mea

Sursa -dex.loc unde se găsește și de unde se poate procura un lucru din belșug.

  • loc unde se emană o informație.
  • sursă de lumină, lampă, candelă, felinar,lumănare.

Izvor de 55 de ori în Biblie

Izvoare de 40 de ori în Biblie

Sinonime pentru sursă sunt izvor și origine.

Resurse- rezerve sau sursă de mijloace susceptibile (care poate suferi modificări) de a fi valorificate la un moment dat.

Verset:  “Toate izvoarele mele sunt în Tine„ Ps. 87:7b

Text biblic:  Ioan 4:1-42

Adevăr central: Isus iubește toți oameni

Materiale: pahar cu apă

Introducere:

      –Când simți nevoia să bei apă?

-Și după ce  bei apă, iți mai revine setea?

-Cum de ? Știința ne spune ca resimțim nevoia de apă pentru că corpul nostru elimimă apa drept pentru care aceasta trebuie completată din nou în corpul nostru.

Lecția:

După ce   Isus a început să aibă problema cu fariseii, a hotărît să plece din Iuda și să se întoarcă în Galileia. Numai că pentru a ajunge în Galileia Isus trebuia să treacă prin Samaria.Aici locuiau oameni  cu care evreii nu se prea înțelegeau. Drept pentru care evreii nu prea vorbeau cu ei. Domnul Isus a făcut la fel ca ceilalalti evrei? Nu a vorbit nici El cu samariteni? Ce crezi?

 

Domnul Isus este bun, El iubește toți oamenii.  Și pe când era în Sihar la o fântană a întâlnit  o femeie care scotea apă din fântână. Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că femeia aceasta nu făcuse fapte foarte bune. Când a văzut că Domnul Isus  îi cere ei apă, ea s-a mirat. Și chiar L-a întrebat pe Domnul Isus: ” Cum Tu, iudeu, ceri să bei de la mine, femeie samariteancă?” Dl. Isus îi spune dacă ar fi știiut ” Cine este Cel ce-ți zice: „Dă-Mi să beau!”,ea singură ar fi cerut de la Dl. și El iar fi dat apa vie. Atunci Domnul Isus i-a spus că ” Oricui va bea din apa aceasta îi va fi iarăși sete . Dar oricui va bea din apa pe care i-o va da El, în veac nu îi va fi sete;” ci apa care o primește de la Domnul  se va preface în el într-un izvor de apă care va țâșni în viața veșnică.”

Femeia a fost foarte mirată când a auzit lucrul acesta, și a cerut apă de la Domnul să nu mai trebuiească să vină până acolo să scoată. Domnul Isus a trimis-o să îl cheme și pe soțul ei și să meargă împreună la El.

Femeia când a auzit ce lucru îi cere Domnul a spus că ea nu are bărbat. Domnul atunci i-a spus, ” Bine ai zis că n-ai bărbat. Pentru că cinci bărbați ai avut; și acela pe care-l ai acum nu-ți este bărbat. Domnul Isus a spus lucrul acesta pentru că cei doi nu erau căsătoriți, lucru ce nu îi este plăcut Domnului. Femeia a fost foarte mirată și a spus ”Doamne” „văd că ești proroc”. Ea a fost atât de bucuroasă că L-a întâlnit pe Domnul Isus încât a mers la oameni din sat și a spus despre Domnul și că El știie totul despre oamenii. Așa o mare uimire a fost în tot satul încât toți oameni au venit să Îl vadă pe Isus, și mulți au crezut în El.

Femeia însă nu știa la care apă se referea Domnul Isus. Ea, inițial a spus Domnului că vrea apa aceea crezând ca e o apă fizică miraculoasă care stâmpără setea. Dar când Domnul i-a spus despre viața ei, a început să înțeleagă că Domnul Isus deține ceva mai presus, mai valoros și mai miraculos decât ceva fizic. Ea a realizat că dacă cineva este într-atât de puternic (Prooroc) încât să îi cunoască viața personală și problemele spirituale fără ca ea să le fi spus dinainte, atunci el trebuie sa fie destul de puternic încât să îi dea și rezolvare pentru aceste probleme.  Cu alte cuvinte a realizat că Isus nu este o simpla resursa pt lucruri trecătoare și schimbabile cum ar fi setea fizica, ci o sursa spirituală care poate rezolva setea ( nevoia) sufletului.

Când te întâlnești cu Isus, apa vie din interiorul tău se va împrăștia și peste ceilalți. Tu vrei să afle și colegii și prietenii tăi despre bucuria care ți-o dă Apa Vie.Când ucenici s-au întors la Domnul, ei i-au oferit mâncare Domnului Isus, dar El a refuzat  spun ,, Mâncarea mea este să fac voia lui Dumnezeu”.

Oamnenii erau gata și sunt si acum să audă cuvântul lui Dumnezeu, asa cum femeia s-a dus și a spus despre Isus așa trebuie să mergi și tu și să nu amani, să nu spui:” lasă că o să spus mâine sau să spună alt coleg că și el știe despre Isus”. Tu trebuie să spui ca și femeia  samariteancă imediat despre Isus, trebuie să spui că El este Apa Vie, El este sursa noastră curată care vrea ca toți oameni să Il cunoască. Și ei la rândul lor, trebuie să meargă și să spună despre Isus. Și așa apa vie, care vine din singura sursă ajunge și la celelalte suflete. Dacă tu spui despre Isus, despre ce bine este să Il ai pe El ca domn și mântuitor, Domnul Isus binecuvinteaza izvorul inimi tale, tu vei fi din ce în ce mai bogat. Cuvântul lui Dumnezeu spune în Proverbe 11: 25b ”cel ce udă pe alții va fi udat și el”.

Te indemn să îți dorești mai mult din Dumnezeu și să poti spune exact cum spunea psalmistul ” Toate izvoarele mele sunt În Tine (Ps.87:7b). Să nu îți mai dorești alte resurse de unde să îți alimentezi sufletul ci singura ta sursă, singura ta lumină care să te apropie de Domnul, de Izvorul apelor vii (Ieremia 2:13b) să fie Cuvântul Lui  și să poți spune asemeni cuvântului din Scripturi, ”Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea „ (Psalmii 119:105). Să citești cuvîntul în fiecare zi, să te rogi Domnului să te păzească de resursele, celelalte izvoare care sunt tot mai multe in ziua de azi dar care nu sunt curate, și nu te apropie de Domnul.

 

 

Categorii

Lasa un comentariu