Descarcă aici: Luminile-lectie cu obiecte- misionara

Temă: Lucrarea misionară

Text biblic: Voi sunteţi lumina lumii. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri. (Matei 5:14 p.p., 16).

Pregătire: Ai nevoie de chibrituri, o lumânare, o brichetă, o lanternă, un bec şi un ajutor care să aprindă şi să stingă luminile.

MESAJUL:

V-aţi gândit vreodată la voi înşivă ca fiind nişte lumini? Lasă-i pe copii să răspundă. Isus spune că voi sunteţi lumina. Ascultaţi. Citeşte textul. Isus ştie că noi trăim într-o lume întunecată, aşa că trimite pe urmaşii Lui să lumineze în întuneric.

Am adus aici câteva tipuri diferite de surse de lumină şi aş vrea să vă gândiţi la ce fel de tip de sursă de lumină sunteţi.

Stinge luminile şi aprinde chibritul. Acest chibrit poate da foarte multă lumină, chiar dacă e foarte mic. Dar chibriturile se sting repede. Aprinde lumina.

Aprinde o lumânare şi stinge luminile. Lumânările sunt mai bune decât chibriturile pentru că ţin mai mult. Dar în cele din urmă şi lumânările se sting. Luminile unor oameni sunt ca lumânările. Ei ard pentru un timp şi dau o lumină bună, dar în cele din urmă se sting. Stinge lumânarea şi aprinde lumina.

Aprinde bricheta şi stinge luminile. Îmi place acest fel de lumină. Poţi să duci o brichetă în buzunar, aşa că ai tot timpul la îndemână lumina ei. Dar nu prea poţi să depinzi de această sursă de lumină. Lumina de la brichetă se aprinde şi apoi se stinge. Lasă bricheta să se stingă. Aprinde-o şi stinge-o de câteva ori. Luminile unor oameni sunt ca aceste brichete care se sting şi se aprind. Aprinde luminile.

Aprinde lanterna şi stinge lumina. Poate că lumina voastră este ca această lanternă. Putem lua cu noi lanterna în locuri întunecate sau când avem nevoie să căutăm ceva ce am pierdut. Dacă crezi că lumina ta este ca o lanternă, trebuie să ai grijă să te aprovizionezi bine cu baterii! Aprinde lumina.

Arată-le un bec. Iată un tip minunat de sursă de lumină. Putem să aprindem şi să stingem lumina doar apăsând pe un buton. Aprinde şi stinge luminile de câteva ori. Dar şi un  bec se poate arde. Toate aceste tipuri diferite de lumină sunt importante. Dar fiecare dintre ele trebuie să fie conectate la o sursă de putere. Şi în cele din urmă fiecare dintre ele se va stinge.

Când Isus ne cere să dăm lumină lumii, El ne şi promite să fie sursa noastră de putere. Luminile noastre nu se vor arde niciodată pentru că sunt întărite de Isus. Oamenii vor vedea luminile noastre când ne arătăm dragostea noastră pentru Dumnezeu şi pentru alţii şi ei vor dori să-L laude pe Dumnezeu.

Lumina voastră poate să fie mică (ridică un chibrit) sau mare (arată o lanternă sau un bec). Dar indiferent de ce fel de lumină eşti, lumina ta este alimentată de dragostea lui Isus. Şi dragostea lui Isus nu se va arde niciodată!

Categorii

Lasa un comentariu