Poem Nuntă Nr.2

imag rast

          În fiecare an sărbătoarea de Crăciun se concentrează tot mai mult asupra lui Moş Crăciun. Este dificil să vorbeşti împotriva lui chiar şi în cercurile bisericeşti. Este aşa de dificil pentru că ataci chiar IDOLUL Crăciunului, ceva ce este păzit cu drag, oricât de neadevărat ar fi.

A fost înzestrat de oameni cu anumite puteri care sunt de fapt atributele lui Dumnezeu:

1. el ştie toate lucrurile;

2. el vede toate lucrurile;

3. ştie dacă eşti cuminte sau rău;

4. este creativ, el creează toate jucăriile, le poate produce din nimic;

5. poate face minuni: coboară prin horn, poate să apară dintr-o dată;

Copiii sunt învăţaţi să creadă în el. Nu este prezentat ca o ficţiune ci ca o persoană reală şi vie. Copiii sunt încurajaţi chiar să se roage lui. Copiii vorbesc între ei despre Moş Crăciun şi spun că dacă nu crezi în el tu nu vei fi binecuvântat. El este special pentru copii. Când copiii vor afla adevărul, ei vor avea îndoieli, şi cu toate că Evanghelia este adevărată, copiii se vor îndoi de Ea, pentru că Moş Crăciun distruge credinţa copilului. Naşterea lui Isus Cristos o sărbătorim de Crăciun. Dar omul, cu natura lui păcătoasă, a întors Crăciunul şi l-a transformat într-o sărbătoare după inima lui distorsionată de păcat.

Mesajul bucuriei venirii Mântuitorului în lume a fost înlocuit cu un surogat, ceva ieftin şi fără valoare, ca orice imitaţie. Înşelătorul, Diavolul vrea să fure din nou gloria lui Dumnezeu şi a mesajului Său pentru lume. Îl vom lăsa să o facă?

(Vorbeşte cu copiii despre mesajul Crăciunului în timp ce desenezi. Din imaginea „răsturnată”  a lui Moş Crăciun se va contura scena primului Crăciun!)

imaginea răsturnată

imag rast

 

Categorii

Lasa un comentariu