Descarcă aici: Ursuletul

Nimereste boticul ursuletului-Joc recapitulativ

Instrucţiuni: Printează şi laminează planşa cu ursuleţul şi năsucurile pt joc; decupeaza-le; pune pe spatele lor blutak sau magneţi daca ai tablă magnetică;

Pregăteşte şi o mască de ochi sau una de gură dar care va putea fi pusă peste ochi; binenţeles ca se pot folosi şi eşarfe, dar cu masca merge mai repede pentru ca nu e nevoie să fie legate.

Cum se joacă: Împarte copiii în două echipe, o echipă va avea năsucurile maro iar cealaltă va avea năsucurile negre; Pune întrebări pe rând, fiecarei echipe; copilul care răspunde corect va ieşi la tablă: de la o depărtare stabilită (ex. 2 m), va trebui să meargă spână la tabla unde e ursuleţul , având ochii acoperiţi cu masca şi ţinând un ,,năsuc’’ în mână. El va trebui să puna nasul, pe nevăzute, acolo unde crede ca este locul lui.

Pentru punctaj : Varianta 1 – masurati distantele dintre toate nasucurile pana la locul in care trebuia sa fie şi adunaţi-le pt fiecare echipă; echipa care are cea mai mica distanţă câştigă.

Varianta 2:  după ce au fost câte un copil din fiecare echipă la tablă, observaţi care a  pus năsucul mai aproape; acela va primi 10 punte iar celalalt 5 puncte.

Varianta 3 -pentru PREŞCOLARI: fiecare copil va juca pe cont propriu ( fără echipe) şi va fi premiat cu o bomboană mai mare daca a nimerit năsucul măcar pe BOTUL ursuleţului, şi o bomboană mai mică daca a nimerit mai departe.

 

Categorii

Lasa un comentariu