Poem Nuntă Nr.2

men_playing_racquetballDescarca povestirea aici: Păstrează integritatea

,, Integritate înseamnă a fii corect chiar şi atunci când nimeni nu  te vede.’’

Cu ceva timp în urmă,  a apărut în ziare o poveste interesantă despre  Ruben Gonzolas, un jucător profesionist de raquetball ( un fel de tenis care se joacă într-o sală închisă). În timpul ultimului său meci dintr-un turneu, când era la egalitate  de puncte fata de cel cu care juca, Ruben a hotărât să aplice mingii o super-lovitură pe care  opozantul său nu ar mai avea cum să o scoată, rămânând să câştige el primul său campionat .

Ruben a lovit cu forţă mingea, a trimis-o încolţ, iar opozantul său nu a mai putut-o lovi. Super -lovitura lui Ruben i-a adus victoria. Arbitrul a declarat lovitura ,,bună’’, observatorul de sol a declarat-o la fel , meciul a fost încheiat iar Ruben declarat câştigător.

După o clipă de ezitare însă, Gonzolas se întoarse și a anunţat că, arbitrul nu a văzut bine, iar lovitura sa a făcut mingea să atingă peretele  înainte de a lovi podeaua. Ca urmare, adversarul său a câștigat meciul.

Ruben Gonzolas a ieşit de pe teren; toată lumea a rămas înmărmurită. Următorul număr al unei reviste cunoscute avea poza lui  Gonzolas pe coperta. Editorul a cautat o explicaţie  si  a pus sub semnul întrebării întâmplarea. Cine şi-ar putea imagina vreodată o asemenea situaţie în vreo competiţie? Aici a fost  văzut un jucător care avea totul  în favoarea sa, în mod oficial. Victoria era în mâna lui şi totuşi el se descalifică singur şi pierde meciul.

Când a fost întrebat de ce a făcut-o, Gonzolas a răspuns: „A fost singurul lucru pe care îl puteam  face pentru  a-mi păstra  integritatea.” Chiar dacă arbitrul şi toţi martorii nu au văzut, el a văzut şi a ştiut ce e corect.

Nu îţi  compromite integritatea nici  atunci când nu te vede nimeni. Te vede Dumnezeu şi vei ştii tu.  Aceştia sunt ,,ochii’’ care contează.

 

Categorii

Lasa un comentariu