Platit cu un pahar cu lapte - povestire

pahar_lapte       Într-o zi, un băiat sărac pe nume Howard Kelly, care vindea diverse lucruri din ușă în ușă pentru a-și plăti taxele școlare și rechizitele, a rămas cu doar 10 cenți în buzunar și îi era foame. S-a decis să ceară o masă la următoarea casă la care va merge.

Cu toate acestea, și-a pierdut curajul în momentul în care o tânără domnișoară frumoasă i-a deschis ușa. În locul unei mese, el a cerut un pahar cu apă. Domnișoara a bănuit că îi este foame și i-a adus un pahar mare de lapte. El l-a băut încet, după care a întrebat-o: „Cât îți datorez?„, iar aceasta i-a răspuns „Nu îmi datorezi nimic. Mama noastră ne-a învățat să nu acceptăm bani pentru bunătate„. La aceste vorbe, băiatul răspunde sincer și emoționat: „Atunci îți mulțumesc din inimă„.

După ce a plecat din acea casă, Howard Kelly, nu numai că se simțea mai puternic din punct de vedere psihic, dar și credința lui în Dumnezeu și în om s-au întărit. Înainte, era pregătit pentru a se da bătut.

Ani mai târziu, acea domnișoară tânără a ajuns bolnavă în stare critică. Doctorii din oraș erau pur și simplu uimiți și depășiți de situație. Într-un final, au trimis-o într-un oraș mare, unde au chemat specialiști pentru a studia boala rară de care suferea domnișoara.

Docotrul Howard Kelly a fost chemat pentru consultații. Când a auzit numele orașului de unde vine fata, o lumină ciudată i-a umplut ochii. S-a ridicat instant, a străbătut holul spitalului și a mers direct către camera în care era internată domnișoara bolnavă.

Îmbrăcat în halatul său de doctor a mers să o vadă pe fată. A recunoscut-o din prima. S-a întors în camera de consultații și era determinat să facă tot ce îi stă în putință pentru a-i salva viața. Din acea zi, a acordat o atenție specială acestui caz.

După o lungă perioadă de chin și de studii, bătălia a fost câștigată. Doctorul Kelly a cerut biroului de taxe de la spital să îi dea suma totală a costurilor privind acest caz pentru a o aproba. S-a uitat la chitanță, după care a scris ceva pe marginea acesteia și l-a trimis la camera domnișoarei.

Fetei i-a fost frică să o deschidă, având în vedere că era sigură că îi va lua tot restul vieții pentru a plăti întreaga sumă pentru operații.

Într-un final, se uită la chitanță și ceva i-a atras atenția pe marginea foii. A început să citească următoarele cuvinte:

„Plătit cu vârf și îndesat cu un pahar de lapte”

Semnat, Dr. Howard Kelly.

 

Categorii