PORTOCALELE (adaptat)- idee joc pentru adolescenți

              De Corina Moloci, Bis. ,,Betania”, Arad

            Descarcă aici: Portocalele- joc adaptat

          Jocul clasic „Portocalele” se joacă așa:

Copiii se numără și fiecare trebuie să își rețină propriul număr. Apoi  cineva strigă: „Am un coș cu portocale, din care aș mânca 3” Copilul cu numărul 3 răspunde: „De ce 3 si nu 7” (sau orice alt număr la întâmplare). Cel care își aude numărul trebuie să fie receptiv și să își ducă întrebarea mai departe (De ce 7 și nu 5?”) Cine nu e atent va fi eliminat din joc. Jocul se continuă până rămâne ultima „portocală” care va fi câștigătoare.

            Adaptare: Portocalele cu mulțumiri

Copii se numără, apoi se strigă întrebarea: ”Aș mânca o portocală…” dar cine va răspunde nu va zice „de ce una și nu…?” ci va spune un motiv de mulțumire (de exemplu va răspunde „pentru sănătate”) și apoi va numi alt număr. Copilul care are numărul respectiv va trebui să zică alt motiv de mulțumire, după care să strige un alt număr. Toți participanții trebuie să fie foarte receptivi pentru a nu fi eliminați. Ultimul copil care reușește să rămână în joc va fi premiat.

Acest joc poate fi adaptat în funcție de subiectul lecției, de exemplu „Roada Duhului Sfânt”. La această variantă copiii vor spune câte o roadă, apoi numărul. Astfel jocul poate fi folosit pentru fixarea sau recapitularea noilor informații.

Categorii

Lasa un comentariu