„Povestea Mea” - Idee pentru a descoperi copiii care au parte de violența în familie

short prayer help me lord I am weak

     de Mariana Andras, Vladimirescu

     De multe ori copiii, sub o mască a nemulţumirii sau supărărilor mărunte de la grupa, ascund inima lor zdrobită, faptul că au parte de unele forme ale violenţei (violența verbală, fizică, psihologică, spirituală). Poate nu îți imaginezi prin ce trec unii copii, de aceea m-am gândit să facem o provocare interesantă pentru ei…

Provoacă fiecare copil ca, în cel mai mare secret să scrie pe o hârtie povestea lui personal, durerea cu care se confruntă, apoi să o pună într-un plic  pe care îl va sigila…. (adu-le plicuri.)

Încurajează-i apoi să Îi spună lui Dumnezeu  toate problemele  pe care le-au scris pe acele hârtii….

Asigură-i că  tu personal le vei citi în secret și că vei aduce problemele lor în rugăciune înaintea lui Dumnezeu…

Atenție! Fii sigur că te poți tine de cuvânt … și nu vei spune ce au scris copii, altfel îşi vor pierde încrederea în tine!…..(Daca mă iubește cineva, va respecta Cuvântul Meu și Tatăl Meu îl va iubi, noi vom veni și vom locui împreuna cu El… Ioan 14:23)…..

Pentru a fi sigur ca vei obtine povestea care o dorești de le ei, poți sa dai un exemplu de poveste… Numele meu este Popescu și sunt în clasa a IV a. Părinții mei nu sunt creştini, dar îmi dau voie sa vin la grupa de copii. Tatăl meu este un om bun, dar atunci când este supărat nu se mai controleaza și mă bate pentru orice mică greșeală. Mama strigă la mine și mă injuăa ori de câte ori are ocazia, altădată îmi spune ca doar nu sunt eu mai sfânt dacă merg la grupa de copii la biserică!….. Doamne ai în vedere povestea mea și fă din ea o POVESTE CU FINAL FERICIT!…. vreau ca eu împreuna cu familia mea sa fim în cer cu Tine! 

Categorii

Lasa un comentariu