Prietenul secret -Povestire motivatoare-

 

    UntitledDescarca aici: Prietenul secret

Oare ai observat în jurul tău copii sau oameni mofturosi, neprietenoşi sau care nu au                                            prieteni?  Mulţi zic: ,,Aşa merită! Daca nu se poartă frumos, cine vrea să le fie prieten?’’ Dar nu e chiar aşa. Poate se poartă aşa tocmai pentru că nu au un prieten care să le arate bunătate.

            Un băieţel  pe nume Kevin se plângea totdeauna mamei că vecina lor bătrână, tanti Floare, este totdeauna rea cu copiii. Strigă la ei dacă se joacă pe strada şi nu le dă mingile înapoi dacă cad în curtea ei. Şi pe lângă asta,  nu are prieteni şi se îmbracă aşa de neîngrijit.. Tot în halatul şi şlapii aceia umblă mereu.

Mama i-a spus:,, Poate ea se portă urât cu voi pentru că are multe dureri în viaţă şi nu Îl cunoaşte pe Domnul Isus, Cel care îi poate da pacea. Şi sincera să fiu, chiar faceţi mare gălăgie când strigaţi, iar ea e o femeie bătrână – trebuie să respectati faptul că are nevoie de linişte. Ştiai că nu mai are familie? I-au murit atât copiii cât şi soţul, iar singurele rude locuiesc prea departe de ea. Nu prea se pot vizita. Cât despre halat şi şlapi, te-ai găndit că poate umblă cu aceeiaşi deoarece  e prea slăbită să mai meargă prin oraş la cumpărături? Crezi că ea nu s-ar bucura să primească un cadou sau să îşi înnoiască hainele ca şi tine?’’

Kevin a rămas uimit de cuvintele mamei. Niciodată nu a văzut-o pe tanti Floare aşa. Era întristat acum, pentru că ştia că a bârfit-o des împreună cu copiii de pe stradă. Acuma înţelegea de ce era ea atât de ,,rea’’. Dacă ar avea un prieten cu siguranţă ar fi şi ea mai prietenoasă.

-,, Mamă, am o idee! Pot fi prietenul ei secret? Şi îi povesti mamei ideea lui. Apoi, Kevin luă puşculiţa lui şi o goli pe pat. Mama îl ajută să numere banii pentru că el avea doar 6 ani şi apoi merseră impreună in oraş. Cu cât entuziasm aştepta Kevin, dis de dimineaţă, să o vadă pe tanti Floare ieşind din casă. Ce surprinsă va fi! Când aceasta ieşi în sfârşit şi merse la poartă să îşi ia ziarul, găsi un pachet lângă ziar. Îl deschise nedumerită: era o pereche de papuci de casă, noi roz şi pufoşi. Kevin îi alese cu mâna lui. Alături, pe un bileţel, o mână de copil a scris: ,,Pentru Tanti Floare, de la prietenul secret.’’

Tanti se uită nedumerită în jur şi intră în casă. Începând cu acea zi, Kevin o vedea umblând doar cu papucii cei noi- se vedea că ii erau dragi. Şi parcă striga mai rar la copii. Când, însă, totuşi se lua de ei, Kevin, spre uimirea celorlalţi copii răspundea: ,,Ne cerem iertare, tanti  Floare, vom merge în curtea din spate să ne jucăm alt joc ca să nu vă mai deranjam.’’ Ce frumos se schimba chipul bătrânei de uimire. Parcă devenea din ce în ce mai blândă şi mai îngăduitoare.

Kevin i-a mai făcut şi alte surprize de-a lungul anilor, deşi niciodată nu i-a dezvăluit că el era prietenul secret. Fie că bănuia, fie că nu, Tanti Floare a inceput să se apropie de familia lui şi cu toţii au ajuns să cunoască o altă femeie decât credeau că este înainte. Ce bine că cineva  a făcut primul pas de prietenie.

Provocare: Nu ai vrea sa fii şi tu un prieten secret pentru cineva? Ai putea pune o ciocolată în banca vreunui coleg necăjit, sau o jucărie la uşa unei familii a cărei copiii nu au cu ce se juca. Ai putea chiar să culegi mere din curtea ta şi să mergi să le dai bătrânului care stă singur pe banca din faţa casei sale, singur, în fiecare zi. Vorbeşte cu părinţii tăi. Cu siguranţă te vor ajuta şi ei.

Ia azi hotărârea să fii prietenul secret al unei persoane care are mare nevoie de tine.

Categorii

Lasa un comentariu