Provocarea ,,Cubul la găleată’’    -Lecţie despre unitate-

galeata

de Adriana Ardeu, bis. Gloria, Arad

-descarca lectia aici: Cubul si galeata-o lectie despre unitate

  • Versete pivot: Mai bine doi decât unul, căci iau o plată cu atât mai bună pentru munca lor. Căci, dacă se întâmplă să cadă, se ridică unul pe altul. Dar vai de cine este singur şi cade, fără să aibă pe altul care să-l ridice! Eclesiast 4:9,10

Materiale necesare: o găleată sau alt recipient asemănător, două cuburi din lemn;se pot folosi şi zaruri dar preferabil să fie mai mari). Pune găleata şi cuburile pe o masă.

Cheamă doi copii în faţă, reprezentanţi a două echipe. Spune-le că fiecare au un cub şi au un minut la dispozitie să îl  pună  în găleată folosindu-se de un singur deget ( arătătorul de la o singură mână) . Nu au voie să îndoaie degetul şi nici să tragă cubul în afara mesei. Doar pe masa, deasupra ei şi in găleată. Cine reuşeşte să facă aceasta într-un minut câştigă. Dacă reuşesc amândoi, amândoi câştigă.

Daţi startul, lăsati-I să încerce şi cronometraţi. E aproape imposibil, în special dacă găleata are pereţi mai dificili, pentru că nu vor reuşi să împingă cubul. Dar dacă au fost  atenţi la ultimele cuvinte spuse de tine în instructaj ar înţelege că nu contează să fie primul ci contează să realizeze sarcina în decursul unui minut. Dacă îşi dau seama de aceasta se pot ajuta unul pe altul să pună cuburile în găleată pe rând, folosindu-se binenţeles de câte un deget – dar luând cuburile împreună. Pot realize sarcina  în doar câteva secunde.

Dacă şi-au dat seama de că pot face aceasta aplaudaţi-I, dacă nu aplaudaţi-I oricum şi spuneţi-le că dacă ar fi lucrat în unitate ar fi reuşi cu mare uşurinţă.

Dacă te gândeşti întotdeauna la celălalt, cum îl poţi ajuta pe el, vei vedea că de fapt te ajuţi şi pe tine. Individualismul, rar scoate oamenii la liman, dar prietenia, munca în echipă – aduce mari şanse de reuşită. Şi pe drum…câştigi şi un prieten J.

Categorii

Lasa un comentariu