Poem Nuntă Nr.2

autor necunoscut

th (1)Obiecte necesare: 10 mere sau o imagine cu 10 mere si o codita de mar.bowl-10-apple-hi

Text biblic: Proverbe 3: 9. Matei 6:33;

Lectia: Cand Domnul Isus a fost pe pamant, spenea adeseori povestiri pentru a ii invata pe oameni adevaruri spirituale;

Aceasta ilustratie nu este din Biblie dar te va ajutasa intelegi mai bine ceva ce doreste Dumnezeu ca tu sa faci.

          Un om nu avea nimic.Dumnezeui-a dat cadou zece mere.(Arata imaginea).  El i-andat primul mar ca sa aiba ceva de oferit inapoi drept recunostinta pentru celelalte noua.  Apoi El i-a dat urmatoarele trei mere ca sa le manance. Apoi urmatoarele merei le-a dat ca sa le dea la schimb pentru un adapost.  Urmatoarele trei mere i le-a dat ca sa faca rost de haine.

Omul a pus deoparte primul mar pentru Dumnezeu. A mancat celelaltetrei.  Pe urmatoarele trei le-a dat in schimbul unui loc in care sa stea. Urmatoarele trei mere le-a targuit pentru haine.

Apoi a privit din nou la primul mar. Parea mai mare si mai zemos decat toate. El stia ca Dumnezeu i l-a dat pentru a il darui inapoi, pentru a ii arata multumirea si recunostinta pentru toate celelalte noua. Dar apoi s-a gandit ca Dumnezeu are toate celelalte mere din lume ( pauza) asa ca … a pamcat primul mar si i-a dat lui Dumnezeu inapoi… codita. (Arat-o.)

Uneori ceea ce ii dai lui Dumnezeu este ca si cum i-ai da codita. Daca ai avea 30000 lei si i-ai cheltui pe toti in afara de 100 lei,  pe care i-ai da lui Dumnezeu, ar fi ca si cum i-ai da codita. ( Citeste Proverbe 3: 9  si Matei 6:33). Dumnezeu doreste sa pui deoparte 10 % pe care sa ii dai inapoi pt lucrarea Sa drept recunostinta pt ceea ce ti-a dat. Cat inseamna 10% din 30 000? Ecxact 3000 lei. De fapt orice daruim,  chiar peste acei 10 %,  lui Dumnezeu ii daruim, si  El binecuvinteaza dadatorul voios.

Discuta cu copiii cum putem sa ii daruimlui Dumnezeu viata noastra, timpul nostru, banii nostri etc.

Categorii