Se caută: Prieten adevărat - eşti tu acela? (discutie pe tema data)

images

Adriana Ardeu

Descarcă aici: se cauta- prieten adevarat   

Verset pivot: „Este un prieten care tine mai mult la tine decat un frate” (Proverbe 18:24)

Puncte de reper:

  • Pune pe tablă sau pe un perete în faţa tinerilor un afiş de genul celor raspândite în vestul salbatic pe vremuri când era căutata o persoană anume sau un infractor. Scrie pe afiş :,, Se caută prieten adevărat; ofer recompensă – prietenie adevarată !”
  • Pe o foaie separata ( care va fi adăugată afişului mai târziu ), scrieţi :

,, Eşti tu acela?”

  • Oferă tinerilor câte un pix şi o foaie ( se poate da chiar câte o copie mică a afişului), şi cere-le să scrie câteva definiţii (minim trei) a ,, prietenului adevărat” în gândirea lor; definiţii simple, realiste şi practice. Ex.: ,,Prietenul adevărat, întotdeauna îţi ia apărarea atunci când aude o bârfă la adresa ta.” ,,Prietenul adevărat, întotdeauna împarte sandvişul său cu tine, atunci cand tu l-ai uitat pe al tău acasă.”
  • Copiaţi cele mai frumoase definiţii pe o coală de hârtie cu titlul ,,DESCRIERE”, şi puneţi-o alături de afiş. Ĩntrebaţi dacă cunoaşte cineva vreo persoana care să corespundă descrierii; Dacă nu, spuneţi că ştiţi o Persoană; e tocmai Prietenul dvs-tră cel mai bun :Domnul Isus ( discutaţi despre El)
  • Concluzie: ai nevoie de un prieten adevărat? Apelează în primul rând la Adevăratul Prieten , Cel care ţi-a oferit prietenia Sa sinceră şu necondiţionată, înainte ca tu să Ĩl cunoşti şi fără să aibă pretenţia sau garanţia că şi tu, la rândul tau, îi vei fi un asemenea prieten.  Dar totuşi, El, deşi e Dumnezeu, doreşte  la rândul Său un prieten adevărat, aşa cum  doresc şi oamenii din jurul tău de altfel.

           Eşti tu acela?

POSTER COMPLETARE POSTER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

descarca lectia aici: Se caută: Prieten adevărat

Categorii

Lasa un comentariu