Sfaturi de la un copac

nature-2027899_640

Descarcă aici: Sfaturi de la un copac

        1.Nu depinde de tine cum te naști. Copacii sunt de mai multe feluri. Salciile sunt triste, stejarul puternic, arțarul mândru, însă fiecare are același potențial și e unic în felul lui. Folosește-ți propriile abilități. În baza lor vei putea obține deprinderi noi.
2. Găsește-ți energia și puterea în tine. Copacii așa fac iarna, când e frig și vara când este foarte cald.
        3. Fii flexibil. Dacă un copac ar rămâne rigid, crengile s-ar rupe, tocmai de aceea trebuie să fii mereu în ritmul timpului, nu împotriva lui.
        4. Bucură-te de vremurile ploioase. Nu numai că vei aprecia mai mult soarele, dar vei crește frumos. Acum imagineaza-ți că ploaia sunt zilele tale grele…

 

5. Nu există copac urât, doar ochi care nu știu să privească și să vadă.
6. Evoluează în ritmul tău și bucură-te de drumul creșterii tale. Copacii nu știu ce este aceea invidie și nu se compară unul cu altul.
7. Nimic nu durează, totul este trecător. Și nouă ni se usucă ramuri, unele sunt rupte, altele putrezesc, frunzele cad, uneori suntem bolnavi…. Nu stăm să plângem, ci ne bucurăm în fiecare clipă de ceea ce avem.
8. Rădăcinile puternice te ajută de fiecare dată. Nu uita de unde ai plecat și ce lecții ai învățat pe parcursul creșterii tale.
9. Câteodată viața poate să-ți pară grea sau tristă. Nu renunța tocmai atunci!

10.Nu pot să înfloresc sau nu vreau să rodesc, sau o să fie greu prin de poame, dureros și inconfortabil! Un copac, pur și simplu o face: înflorește, face fructe, lasă frunzele să-i cadă…  Totul cu încredere și ușurință.

11. Nu aștepta fericirea, alege-o ! Putem alege fericirea în momentul prezent, în locul în care suntem, cu resursele pe care le ai atunci. Ce o să fie mânie, o se vedem, mâine.

12. Renunta la trecut. Ce rost are să te gândești la iarna grea de acum doi-trei ani, în loc să te bucuri de primavară de acum!
Text: Otilia Ignat

Categorii

Lasa un comentariu