Poem Nuntă Nr.2

Descarca jocul aici: Simon spune

Activity010a     Puţine persoane mai sunt care nu au auzit de binecunoscutul joc ,,Simon spune’’ sau ,,Simon says’’ – în original, dar pentru că e un joc care are mare priză la copii şi poate salva momentul atunci când copiii devin neastâmpăraţi – îl vom prezenta şi noi. Vrem să fim siguri că se bucură toată lumea de el.

Cum se joacă:

            Un învăţător iese în faţa clasei, ridică toti copiii in picioare şi spune clasei că el este Simon- în acest joc. El va da comenzi copiilor iar aceştia vor trebui să fie foarte atenţi: Vor trebui să împlinească toate comenzile  la care aud adăugat în faţă  cuvintele ,,Simon spune’’. Dacă învăţătorul spune comanda simplă, fără a adăuga  ,,Simon spune’’ în faţă, copiii nu o vor îndeplini. Ex:

  • Dacă învăţătorul spune: ,,Simon spune mâinile pe cap!’’ – copiii execută comanda.
  • Dacă învăţătorul spune doar: ,, Mâinile pe cap!’’ – copiii nu vor executa comanda, rămânând în poziţia comenzii anterioare.

Învătătorul va încerca să îi incurce sau să-I păcălească pe copii spunând tot mai grăbit comenzile, astfel încât copiilor să le fie tot mai greu să fie pe fază .  

Copii care greşesc comenzile se vor aşeza jos, ceilalţi continuând jocul până rămâne un copil sau un număr mic de jucători. ( Învăţătorul ar face bine să aibă un premiu pregătit pentru ei J ).

 

Categorii

Lasa un comentariu