unnamed de Maria Noghi, bis. Gloria, Arad

Descarcă aici: Straluceste pentru Dumnezeu- lectie motivationala

În prima carte a Bibliei, Geneza, ni se spune că în ziua a patra Dumnezeu a creat luminătorii. Soarele care să lumineze ziua și luna și stelele să lumineze noaptea. Luna nu are lumină proprie ci ea reflectă spre noi lumina soarelui, chiar dacă soarele este de cealaltă parte a pământului. Cantitatea de lumină reflectată de soare depinde de suprafața lunii. Dumnezeu a creat luna suficient de mare pentru ca prin intermediul ei soarele să reflecte o cantitate potrivită de lumină pentru a lumina Pământul în timpul nopții.

Tot așa și tu, dacă l-ai primit pe Domnul Isus în inima ta, este nevoie să fii o lumină în lume. Tu nu ai lumina ta proprie, lumina pe care o răspândești în lume depinde de cât de aproape stai de Dumnezeu. Pentru a fi o lumină în lume trebuie să fii în totală dependență de Dumnezeu.

Cuvântul lui Dumnezeu ne vorbește chiar despre Domnul Isus că era în totală dependență de Tatăl Său. El a fost supus și ascultător până la moarte. Ați auzit în lecția de azi cum a strălucit El sus pe munte atunci când i s-au arătat Moise și Ilie. Fața Lui a strălucit ca soarele și hainele Lui au devenit strălucitoare ca lumina astfel încât ucenicii s-au speriat.

Dumnezeu vrea ca și tu să strălucești în această lume pentru ca El să se poată vedea și în viața ta. Oare cum poți face lucrul acesta? Atunci când tu îl reprezinți pe Dumnezeu în casa ta, familia ta, la școala ta, pe strada ta și peste tot în lume.De exemplu dacă colegii te cheamă la un film și știi că unele scene nu sunt potrivite pentru un copil al lui Dumnezeu, să ai curajul să spui nu. Dacă te cheamă cu ei la fumat, ești o lumină atunci când ai tăria să spui nu. Când te cheamă să minți sau să chiulești dacă ești gata să nu te conformezi grupului și ai tăria să fii diferit, cu riscul de a fi batjocorit sau marginalizat, atunci tu ești o adevărată lumină printre colegii tăi.

Știu că nu e ușor lucrul acesta, e frumos dar e greu să strălucești într-o lume inundată în întuneric. Să îți aduci mereu aminte, însă, că nu ești singur, Domnul e de partea ta și e gata să te întărească, dar pentru asta trebuie să Îi ceri ajutorul. El vrea să recunoști că depinzi de El și nu poți lumina de unul singur tot așa cum luna nu poate lumina de una singură.

Un lucru foarte frumos pe care Domnul îl promite e că dacă strălucim aici pentru El, într-o zi vom străluci împreună cu El sus în slavă. Pavel le spunea Corintenilor că atunci când Domnul va veni pe norii cerului ca să își ia biserica la cer, copiii lui Dumnezeu care vor fi încă în viață vor fi transformați, tot așa cum a fost transformat și Domnul Isus sus pe munte, vom primi cu toții trupuri noi de slavă cu care vom trăi împreună cu El sus în cer.Ce lucruri minunate a pregătit Dumnezeu pentru cei ce se încred în  El , Îl ascultă și aleg să fie lumini în lume!

Tu, dacă ești al lui Hristos și alegi să strălucești aici pentru El, într-o zi vei primi un trup nou de slavă și te vei înălța la cer pentru a fi întotdeauna cu Domnul!

Ce promisiune minunată!Nu uita că până acum toate promisiunile lui Dumnezeu s-au împlinit! Alege să strălucești pentru El!

Categorii

Lasa un comentariu