Tot ce face Dumnezeu e perfect - povestire

Descarca aici: Tot ce face Dumnezeu e perfect EKIDS1G50 4

Un impărat avea un servitor care, în toate circumstanțele spunea întotdeauna: Regele meu, nu fi descurajat pentru că tot ce face Dumnezeu este perfect, nu greșește.

           Într-o zi, au plecat la vânătoare și un animal sălbatic l-a atacat pe rege; servitorul a reușit să omoare animalul, dar nu a putut împiedica maiestatea sa să-și piardă un deget. Furios și fără a-și manifesta recunoștința, Regele a spus: Dacă Dumnezeu ar fi fost bun, n-aș fi fost atacat și nu mi-am pierdut un deget. Slujitorul i-a răspuns: „în ciuda tuturor acestor lucruri, vă pot spune doar că Dumnezeu este bun și că tot ceea ce face este perfect, nu greșește niciodată”. Înfuriat de răspuns, regele a ordonat arestarea servitorului său. În timp ce a fost dus în închisoare, i-a spus din nou împăratului: Dumnezeu este bun și perfect.

          Într-o altă zi, regele a plecat singur pentru o altă vânătoare și a fost capturat de sălbatici care folosesc ființe umane pentru sacrificiu. Pe altar, sălbaticii au aflat că împăratul nu avea un deget, asa că a fost eliberat pentru că nu era considerat „complet” pentru a fi oferit zeilor. La întoarcerea sa în palat, el a ordonat eliberarea robului său și a spus: Prietenul meu, Dumnezeu a fost foarte bun pentru mine. Am fost aproape ucis, dar pentru lipsa unui singur deget, am fost eliberat. Dar am o întrebare; Dacă Dumnezeu este atât de bun, de ce mi-a permis să te pun pe tine în închisoare? 

          Slujitorul său a răspuns: Regele meu, dacă n-aș fi fost pus în închisoare, aș fi plecat cu tine și aş fi fost jertfit, pentru că nu am nici un deget lipsă. Tot ce face Dumnezeu este perfect, El niciodată nu greșește. Adesea, ne plângem de viață și de lucrurile negative care ni se întâmplă, uitând că totul se întâmplă cu un scop. Dumnezeu este bun și perfect! Dragul meu copil, o atitudine bună  va determina cât de departe vei ajunge in viaţă. Dumnezeu știe de se întămplă fiecare lucru din viaţa ta, fie bun fie…rău. Toate lucrurile trec mai întâi prin mâna Lui şi nu va permite mai mult decât poţi duce; şi de asemenea – toate lucrurile lucreză împreună spre binele celor ce se încred în El.

          Spune-I lui Dumnezeu: Astăzi sunt recunoscător că am avut un somn liniștit, sunt recunoscător că trăiesc , sunt recunoscător că am un acoperiș deasupra capului, sunt recunoscător că am un loc de muncă, sunt recunoscător că am familie si prieteni. Mai presus de toate, sunt recunoscător că ÎL am pe Dumnezeu în viața mea. Mulțumește lui Dumnezeu pentru ceea ce ai Şi nu fii invidious pe alţii. Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine poate fi împotriva noastră?

Categorii

Lasa un comentariu